Välj datum

Klassiska klanger i sommarkvällen - Djura kyrka

Valeria Resjan flyttade tidigt till Helsingfors med sina föräldrar för att studera piano vid Sibelius-Akademin. 1992 vann hon Maj Lind-tävlingen och 1995 den internationella Pilar Bayona-tävlingen i Zaragoza i Spanien. Valeria har uppträtt som solist med kända orkestrar och dirigenter över stora delar av världen. Hon medverkar regelbundet vid kammarmusikfestpelen i Kuhmo och Åbo, St.Michel och Mänttä, Menuhin-festivalen i Gstaad och Helsingfors Festspel. Diskografin omfattar verk av Tjajkovskij och Sibelius. Valeria bor i Finland, där hon undervisar vid Helsingfors Konservatorium och verkar som kammarmusikpianist vid Sibelius-Akademin.

Mats Liljefors utbildades i Stockholm, Schweiz, Frankrike och började karriären som violinist, konsertmästare och solist. Vid 28 års ålder blev han professor i musik och dirigent vid Minnesota University. Mats grundade Musik på Slottet i Stockholm 1970 och förblev konstnärlig ledare till 2015. Han var förste gästdirigent för Eremitageorkestern i St. Petersburg 1992-2012 och konstnärlig ledare för Värmland Classic Festival 1992-99. Som dirigent för Royal Swedish Chamber Orchestra (StockholmsEnsemblen) har han turnerat i de flesta världsdelar. Han har dirigerat Münchens filharmoniker, Bolsjojoperan, Parmaoperan, St. Petersburgs filharmoniker, Jerusalem Symphony Orchestra m.fl. Diskografin omfattar mer än 80 LP och CD-skivor.

Ola Karlsson studerade cello på Edsberg för Erling Bløndal Bengtsson och i USA för Gregor Piatigorsky. Han har varit solocellist i Sveriges Radios symfoniorkester, professor i cello, huvudansvarig för cellistutbildningen vid Kungl. Musikhögskolan och dirigent för dess stråkorkester. Under hela sin karriär har han regelbundet engagerats som solist och kammarmusiker till otaliga konserter och framträdanden i radio och TV, både i Sverige och utomlands. Ola har givit mästarkurser vid Umeå internationella kammarmusikfestival och varit gästlärare i Danmark, Italien, Kanada, Ungern och USA.

Köp biljetter
Synpunkter?