Välj datum

Helgkurs i kulning, lockrop och vallmusik!

En helgkurs i kulning, lockrop och vallmusik!


I den här kursen utforskar vi ett av fäbodens viktigaste arbetsredskap, nämligen rösten! Du får lära dig grunderna i kulning och lockrop och känna på den häftiga känslan när rösten bär, starkt och kraftfullt. Har vi tur kommer ljudet tillbaka i ett stämningshöjande eko eller med djur som svarar oss. Med hjälp av enkla och lättsamma övningar går vi på upptäcktsfärd efter röstens kärna, din alldeles egna klang och kraft. Vi varvar sångteknik med lockrop, vallvisor och fäbodhistoria. Varför var rösten egentligen ett så viktigt arbetsredskap på fäboden?

Inga förkunskaper krävs, bara lusten att använda och utforska din röst! Även du som har kulat förut är välkommen på kursen, för uppfriskning och inspiration! Merparten av undervisningen sker i grupp, men en del individuell handledning ingår.
Hela eller delar av undervisningen kommer att vara förlagda utomhus och vi kommer att vandra i skog och mark, så du bör ha oömma kläder efter väder och bra skor eller stövlar med dig.
Fika, smörgåsar och liknande finns i caféet, men behöver du stadigare lunch än så, så tar du med egen.

Lärare på kursen är Lovisa Liljeberg, folksångerska och sångpedagog med gedigen kunskap i området vallmusik, fäbodkultur och kulningens kraft. Hon leder dig genom kursen med trygg och varm hand, ett behagligt lugn och mycket skratt!

Datum: 29-30 juli
Tid:  29 juli: 10-15.30 inkl 1 timmes lunch och fikapaus.
        30 juli: 10-12.30

Pris: 1450:-
Max 12 deltagare

Plats: Svedbovallen, Järsvö

Köp biljetter
Synpunkter?