Välj datum

28 juni: Martin Sturfält med solister ur Kungliga Filharmonikerna - Schumann, Brahms, Dohnányi

Skensta Theater / Eskilstuna

ons 28 jun 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i juni 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Som hängiven kammarmusiker samlar Martin Sturfält nu kring sig solister ur Kungliga Filharmonikerna i Stockholm vid två konserter.

Den brittiska cellisten Marie Macleod är sedan 2013 solocellist hos Filharmonikerna. London Symphony Orchestra och Ulster Orchestra hör till de orkestrar där hon varit solist. Hon har har vunnit flera tävlingar, spelat i de flesta av Europas stora konserthus och är medlem i Lendvai String Trio samt Aronowitz Ensemble, som framträtt vid ledande festivaler.

Hermann Stefánsson är stämledare sedan 1995 i Kungliga Filharmonikerna och Stockholm Sinfonietta. Han har varit solist med många svenska och utländska orkestrar. Han innehar en professur på klarinett vid Musikhögskolan i Stockholm. Som lärare har han även arbetat vid musikhögskolorna i Piteå och Malmö samt på olika univerisitet i USA och Europa

Markus Maskuniitty, Skensta Theaters Kammarmusikfestivals upphovsman, står också på scenen i den här konserten. Han är internationellt känd och innehar sedan 2000 en professur vid Musikhögskolan i tyska Hannover. Som solohornist i bland annat Kungliga Filharmonikerna, Berlinfilharmonikerna och Finska Radioorkestern har han skapat sig ett stort namn. 

Finska altviolinisten Eriikka Nylund är stämledare i Sveriges Radios Symfoniorkester. Efter en gedigen utbildning var hon medlem i den rosade finska stråkkvartetten Meta4, som vann första pris vid Sjostakovitj-tävlingen i Moskva 2004. Hon har framträtt som solist med flera framstående orkestrar och har ett förflutet som stämledare i Philharmonia Orchestra i London.

Filharmonikernas andre konsertmästare Patrik Swedrup har gedigen bakgrund, bland annat som konsertmästare i Norrköpings Symfoniorkester, Uppsala Kammarsolister,  och Kungliga Hovkapellet. Han är en engagerad kammarmusiker och framträder ofta som solist. Primarie i Talekvartetten och medlem i Stockholms Nya Kammarorkester finns även bland meriterna.

Konsertens program:

Robert Schumann, Fantasiestücke för cello och piano op.73

Johannes Brahms, Trio för klarinett, cello och piano op.114

Ernst von Dohnányi, Sextett op.37

Synpunkter?