Välj datum

Anastasia

Tågets Sommarspel 2023 – Anastasia

Årets föreställningen är ett spännande, rolig och gripande drama om legenden kring Tsarens yngsta dotter Anastasia. Lika delar verklighet som saga. Föreställningen riktar sig till hela familjen och utspelar sig under en 10 års period i början av 1900-talet. En matinéföreställning fylld med teater, sång och dans med 28 personer på scen!

Om föreställningen

Under den ryska revolutionen så störtas tsar Nikolaj Romanov och alla i hans familj omkommer i attacken.

Några år senare börjar ett rykte florera att tsarens yngsta dotter Anastasia överlevt. En stor belöning utlyses för den som kan hitta och sammanföra Anastasia med hennes farmor som bor i Paris. 

Bedragarna Dimitria och Vlademir har kommit på en plan. De ska anställa en skådespelare i rollen som Anastasia för att komma åt belöningen. De springer in i den unga kvinnan Anja som tappat minnet efter en olycka som liten. Hon verkar vara perfekt för rollen, kanske lite för bra.

De tre ger sig iväg mot Paris men i skuggorna så lurar mystikern Rasputin som uttalat en förbannelse över tsarens familj och svurit på att inte vila innan alla Romanovs är döda. Den talande fladdermusen Bartok gör Rasputin sällskap, men han har ett eget motiv – att hitta den stora kärleken.   

Om sommarspel

Sedan 1996 har vi gjort sommarspel nästan varje år. Ett sommarspel är Kulturföreningen Tågets största satsning under hela året. Det brukar vara en känd föreställning med musik, teater och dans som tilltalar familjer och lockar storpublik.

Köp biljetter
Synpunkter?