Välj datum

Funeral Folk

Köp biljetter
200 kr – 280 kr

Evenemanget är helt SLUTSÅLT

Ställbergs gruva / Ställberg

lör 17 jun kl 19.00 – SLUTSÅLT

Funeral Folk är ett utforskande av dödens musikaliska fenomenologi. Sara Parkman är violinist, sångerska och tonsättare med fokus på svensk folkmusik. Maria W Horn är tonsättare och elektronmusiker som utforskar musikens inneboende spektrala egenskaper.

Funeral Folk är ursprungligen komponerad för Funeral av Mattias Lech och Lisen Ellard, en dansföreställning som utforskar sorgeprocesser och begravningsriter samt dess funktion i en avritualiserad och döende civilisation. Som en del av arbetet med föreställningen Funeral träffade gruppen den karelska gråterskan Pirkko Fihlman för att ta del av hantverket bakom lamentering - sorgesånger. Dessa har traditionellt använts för att kanalisera kollektiv och personlig sorg, samt sjungits vid begravningar för att vägleda den avlidne på sin sista resa. 

Funeral Folk är ett musikaliskt möte mellan himmel och jord, där allt från sakrala sånger till hornlåtar, folkmelodier från Ångermanland, dronemusik och black metal får ta plats. Musiken framförs med en sällsam instrumentation bestående av synth och fiol, bas och vevlira, mellotroner och rostiga koskällor. För liveframförandet ansluter Mats Erlandsson på gitarr, sång och cittra. 

Medverkande: 

Sara Parkman, Maria W Horn & Mats Erlandsson

Support: TBA

Ställbergs gruva öppnar kl 18.00 
 
Support: 19.00

Funeral Folk: 20.00 

Servering i foajén öppen från kl 18.00

Har du frågor kring arrangemanget, maila infor@stallbergsgruva.se eller ring 0735254106 (vardagar 09-17)

Varmt välkommen!

www.mariahorn.se

www.saraparkman.se

Synpunkter?