Välj datum

Funeral Folk

Ställbergs gruva / Ställberg

lör 17 jun 2023 kl 15.00 – AVSLUTAD
lör 17 jun 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i juni 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

EXTRA KONSERT lödag den 17 juni:

Ställberg gruva öppnar kl 14.00

Siri Anna Flensburg 15.00

Funeral Folk 16.00

Funeral Folk är ett utforskande av dödens musikaliska fenomenologi. Sara Parkman är violinist, sångerska och tonsättare med fokus på svensk folkmusik. Maria W Horn är tonsättare och elektronmusiker som utforskar musikens inneboende spektrala egenskaper.

Funeral Folk är ursprungligen komponerad för Funeral av Mattias Lech och Lisen Ellard, en dansföreställning som utforskar sorgeprocesser och begravningsriter samt dess funktion i en avritualiserad och döende civilisation. Som en del av arbetet med föreställningen Funeral träffade gruppen den karelska gråterskan Pirkko Fihlman för att ta del av hantverket bakom lamentering - sorgesånger. Dessa har traditionellt använts för att kanalisera kollektiv och personlig sorg, samt sjungits vid begravningar för att vägleda den avlidne på sin sista resa. 

Funeral Folk är ett musikaliskt möte mellan himmel och jord, där allt från sakrala sånger till hornlåtar, folkmelodier från Ångermanland, dronemusik och black metal får ta plats. Musiken framförs med en sällsam instrumentation bestående av synth och fiol, bas och vevlira, mellotroner och rostiga koskällor. För liveframförandet ansluter Mats Erlandsson på gitarr, sång och cittra. 

Medverkande: 

Sara Parkman, Maria W Horn & Mats Erlandsson

Support: Siri Anna Flensburg

Ställbergs gruva öppnar kl 18.00 
 
Siri Anna Flensburg: 19.00

Funeral Folk: 20.00 

Servering i foajén öppen från kl 18.00

Har du frågor kring arrangemanget, maila infor@stallbergsgruva.se eller ring 0735254106 (vardagar 09-17)

Varmt välkommen!

www.mariahorn.se

www.saraparkman.se

Synpunkter?