Välj datum

”Så mycket bättre” aktuella Maja Francis kommer till Vinbäcken!

Spelplats Vinbäcken / Kristianstad

fre 21 jul 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i juli 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

”Så mycket bättre” aktuella Maja Francis kommer till Vinbäcken! Fredagen den 21 juli är det dags.


Maja Francis är just nu högaktuell som en av deltagarna i årets Så Mycket Bättre, och har med sin första tolkning ”Douchebag” (original av Molly Hammar) fått strålande kritik från hennes tidigare, såväl som nya, publik. I vår åker hon som support på First Aid Kit’s Europaturné, men därefter väntar en egen turné på svensk mark – tillsammans med sitt band. Med förra årets hyllade debutalbum ”A Pink Soft Mess” och nya spännande tolkningar i bagaget, väntar nu en fantastisk möjlighet att uppleva en av landets just nu mest unika röster på scener runtom i landet.
Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing” år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och inte mindre än tre EP-släpp.
Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” (RMV Grammofon) släpptes först 2021 och med det positionerade Maja Francis sig som en av vår generations mest unika röster – med en penna som vågar utmana och beröra på djupet. Albumet, som producerades ihop med Johannes Runemark och David Wikberg har under 2022 nominerats för Grammis, P3 Guld, Manifestgalan, Nordic Music Award och tagits emot med enhälligt strålande kritik från svensk och internationell press. Maja Francis har hittills delat med sig av Så Mycket Bättre-tolkningarna ”Douchebag” (original av Molly Hammar) och ”Please Remember Me” (original av Lasse Stefanz) och med dem också visat upp hennes fantastiska säregna musikaliska universum, med en fot i skandinavisk pop och den andra i country. Under sommaren 2023 beger sig Maja Francis på en turné runtom i landet. Vi är så glada att ett av stoppen blir på Spelplats Vinbäcken!

Synpunkter?