Välj datum

Sara Möller

Pygméteatern / Stockholm

lör 27 maj 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i maj 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Sara Möller är en artist inom en gränsöverskridande genre av jazz, blues, folk och chanson. Släktskap med artister som CW Stoneking, Tom Waits och Lhasa de Sela kan höras. Musiken rör sig från kabaré och cirkusatmosfär till det sköra och intima. Sångerna bärs alltid av en berättelse, antingen det är på ett inre eller yttre plan. Sara Möller har gett ut två tidigare album, och kommer i höst att släppa sitt tredje album, “How and How”, producerad av Mikael Augustsson.

Spelningen på Pygméteatern kommer att sammanfalla med släpp av singeln “I Like You in Every Way” från nya albumet.

Om Sara Möllers musik har sagts:

"Musiken känns alldeles ny, alldeles nära." "...som en svalkande oas när världen utanför känns ansträngande. Man har kommit in i en värld som lever sitt eget liv." Lira Musikmagasin

“Världen larmar och gör sig till. Jag stänger av. Då hör jag henne starkare, tydligare och så mycket bättre än alla andra. Hon heter Sara Möller och kliver rakt ut ur högtalarna och finns plötsligt hemma hos mig. Hon sjunger om kärlek, längtan och saknad. Sara blir som en nära vän genom sin sång och musik. Hon hör till den lilla skara av artister som skapar speciella relationer med oss. Hindi Zahra, Leonard Cohen, Lhasa de Sela och Cornelis Vreeswijk hör till samma krets. Vi älskar dem.” Lennart Wretlind.

Med sig på Pygméteatern har hon Leif Jordansson på gitarr och banjo, Arvid Pettersson kontra, Lars Ydgren klarinett och saxofon samt Erik Nilsson på trummor och slagverk, samtliga från Tom Waitsbandet Bad Liver, samt Mikael Augustsson  på bandoneon.

Synpunkter?