Välj datum

Eviga Längtan

Eskilstuna

lör 17 jun 2023 kl 17.00 – AVSLUTAD
sön 18 jun 2023 kl 17.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i juni 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

VARMT VÄLKOMNA TILL ESKILSTUNA, SKENSTA THEATER OCH SOMMARENS KONSERTER MED ESTRADÖREN MATTIAS ENN OCH SUCCÉORKESTERN ASTORIA!

Om konserterna:
I sommar framför Succéorkestern Astoria, tillsammans med estradören Mattias Enn, ett spännande musikprogram bestående av musik från den svenska guldåldern samt smäktande musik från vårt östra brodersland, Finland. Sommarens konserter kom till stånd som en följd av ett mångårigt samarbete mellan Succéorkestern Astoria och  Mattias Enn.
Det finska inslaget i konserterna är inspirerat av Mattias kärlek till Finland, dess musik och kultur. Han har även en tid bott i Finland och kommer sålunda framföra sånger på finska. 
Konserterna består även av musik från Zarah Leanders repertoar vilket är en repertoar som både Mattias och Succéorkestern Astoria älskar att tolka
Ni kommer få njuta av Succéorkestern Astorias känsliga ackompanjemang samt hur orkestern fullödigt och samspelt blommar ut i de egna instrumentalarrangemangen. Ni kommer få höra våra trumpetares mjuka, varma klanger, vilolinens eggande slingor, saxsektionens glädjefyllda tonsprång samt kompets följsamma, drivande rytmer i sånger som "Musta Ruusu", "Finsk tango". Ni kommer höra regnet falla i "Ich steh´im Regen", få glädjas i att "Det kommer en vår".
All musik har till dessa konserter arrangerats av kapellmästare Lars Tull. 
Vi bjuder på en oförglömlig musikupplevelse!

Om Astoria:
Succéorkestern Astoria bildades år 2002. Initiativtagaren och tillika kapellmästare var och är Lars Tull, vilken samlade nio musiker vilka tog som sin uppgift att levandehålla musiken från 30-, 40-, 50-, och 60-talen och då speciellt den svenska musikskatt vilken framfördes av Jules Sylvain, Ernst Rolf, Karl Gerhard, Sickan Carlsson, Zarah Leander m.fl.  Våra åhörare är främst en äldre publik men vårt mål är att attrahera en yngre publik till att upptäcka denna fantastiska musik och därmed föra den vidare till nya generationer.
Orkestern har under åren turnerat flitigt runt om i Sverige och givit konserter. Exempelvis har orkestern spelat på Berns Salonger, Radiohuset i Stockholm, Nybrokajen (sökord Internet: Succéorkestern Astoria).  Orkestern har även spelat in ett flertal CD-skivor där även Mattias Enn har medverkat En utmärkande profil för Astoria är att orkestern har sättning som dåtida estradorkestrar samt spelar på ett tidstypiskt sätt, vilket är unikt för svenska orkestrar.

Om estradören Mattias Enn
Mattias Enn är född 1973. Mattias debuterade på Mosebacke i Stockholm redan 1993. Han har sedan dess spelat in hela 18 skivor, gjort otaliga konserter samt medverkat i radio och har genom åren uppmärksammats för sina utomordentligt fina tolkningar av den repertoar som framfördes av Zarah Leander, Karl Gerhard och Jules Sylvain. Det sätt Mattias framför sångerna på gör att man som åhörare förflyttas tillbaks till den tidsepoken, de får åter liv och upplevs som nya. 

 


 

Synpunkter?