Välj datum

Spelmansmusik på Åsen: Lena Jonsson och Robin Cochrane

Hägerstensåsens medborgarhus / Hägerstensåsen

tor 23 mar 2023 kl 20.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i mars 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Hälsingespelmannen Lena Jonsson är en av de mest tongivande fiolspelarna i den yngre generationen av svenska folkmusiker. Sedan 2008 är hon riksspelman och hennes trio har bland annat vunnit en Grammis för bästa folkmusik.  

Robin Cochrane är en mångsidig folkmusiker, trummis och slagverkare som under åren specialiserat sig på det västafrikanska instrumentet balafon. Han har arbetat med konsertserien Klubb Mariama och turnerat med bland andra Ale Möllers Xenomanía och Ebo Krdum.  

Det här blir första gången två av Sveriges svängigaste musikanter spelar tillsammans som en duo – missa inte!  

Konserten är en del av ett samarbete mellan Hägerstensåsens medborgarhus och Supertraditional. Supertraditional är ett skivbolag för samtida folkmusik. De vet att traditionen är djupt rotad i generationer av kunskap men alltid rörlig och sökande efter det nya, alltid färgad av sin egen tid. Rå jordmån möter glitter och neon. Det är finkultur, det är fulkultur, det är funktion och stor konst. Och det är djupt mänskligt. Musik som går dit det känns.

Supertraditional drivs av musikerna Anna Möller, Samantha Ohlanders, Hampus Norén och Sara Parkman samt av formgivarna och konstnärerna Elvira Varghans och Karin Linderoth.

Synpunkter?