Välj datum

Den mänskliga maskinen - konsert och konst på Upp på botten

Stenegård / Upp på botten / Järvsö

fre 24 mar 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 25 mar 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 31 mar 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i mars 2023.

R.U.R:
Är tandagnisslan förstadiet till en själ?
R.U.R (rossumoviuniverzalniroboti) spelar melodisk rock med folk och synthinslag från den halvdjupa industriskogen i Delsbo. Med elspänning, bamburör och trubbigt våld som verktyg vandrar R.U.R mellan robotkramp och människodisco och känner känslor under tiden. Förutom musikalisk begåvning och innovationsförmåga är dom också konventionellt attraktiva och har en stark scennärvaro och karisma.

Liv Meijer Nordgren:
Liv Meijer Nordgren är en scen- och rörelsekonstnär med rötter i den fysiska teatern. Hennes uttryck utgörs av rörelsegestaltning i rytm, sceniska illusioner, stiliserade aktioner och poesi. Hon använder sig av tekniker inom mim, mask, akrobatik och dans för att framställa sina verk och experimenterar med olika material för att skapa scenografi, rekvisita, mask och kostym.

Claes Johansson:
Claes Johansson arbetar i olika material och tekniker för att skapa konstverk och scenografi med inspiration från vetenskap och teknik. I sitt konstnärskap utforskar han hur man kan kombinera vetenskap och konst på nya och intressanta sätt. Claes har byggt scenografi till flera föreställningar och fokuserar främst på att kombinera funktion och estetik.

Kerry Owens-Öije:
En blandning av lekfullhet och förtvivlan är drivkrafterna bakom skapelserna av brittiskfödda konstnären Kerry Owens-Öije.
Vanliga symboler, gester och ord snurrar runt och repeterar sig i formen av loopande videor, kladdiga målningar och påträngande grafik. Varning för fula färger, ögonsprängande mönster och generell löjlighet.

Gunnar Hall
Gunnar är en filmare som har stor erfarenhet av både filmning och klippning/redigering av konserter. Han arbetar idag bland annat med Svenska Kyrkan som filmare för Ljusnans pastorat samt är en del av Upp på Bottens kulturkollektiv där han skapar konst och deltar i samarbetsprojekt.

 

Evenemanget arrangeras av Upp på botten och R.U.R. i samarbete med Stenegård och Studieförbundet Bilda Mitt

Synpunkter?