Välj datum

Laboratorium för levande rum

Hospitalet / Uppsala

ons 29 mar kl 14.00 – AVSLUTAD
ons 29 mar kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 31 mar kl 14.00 – AVSLUTAD
fre 31 mar kl 15.00 – AVSLUTAD
lör 15 apr kl 16.00 – SLUTSÅLT

Välkommen in i en interaktiv installation som undersöker skapande, kollektivitet och konstnärligt återbruk.

Laboratorium för levande rum inspireras, och använder sig, av scenkonstens formspråk men utan scenkonsten traditionella innehåll. Den interaktiva installationen är utan aktörer och besökaren får på egen hand utforska rummet och själv skapa mening genom det rumsliga skeendet. Det är en undersökning av vad som kan uppstå ifall tid, rum, ljud, ljus, objekt och video är utgångspunkten för den scenkonstnärliga situationen snarare än en text och ett narrativ.

Projektet är ett samarbete mellan Anna Haglund och Ateljéföreningen Hospitalet. Medlemmarna i föreningen har bjudits in att bidra med material, konstnärliga rester som är eller har varit av betydelse för deras konstnärliga arbete. Med detta material som inspiration och utgångspunkt har Haglund sedan arbetat vidare.

Genom installationen rörs det förflutna upp och blir material för nya upplevelser. Ett försök till erkännande av konsthistorien som det gytter av referenser, repliker, covers, återanvändning och infall den är. En långsamt pågående rörelse som alla är med i på sitt sätt.

Installationen visas på Hospitalet mellan 24 mars - 15 april. Det är 5 platser per visning och visningen är ca 30 minuter.

 

LABORATORIUM FÖR LEVANDE RUM

Av: Anna Haglund

Konstnärliga samtalspartners: David Andrén, Johanna Hästö, Kerstin Weimers

Konstruktion och bygg: David Andrén

Sömnad: Inga-lill Haglund

Projektet görs med stöd av Kulturrådet

Köp biljetter
Synpunkter?