Välj datum

Låt oss Tala Ut

Teater Tre / Södermalm

ons 19 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
tor 20 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 21 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 23 apr kl 15.00 – AVSLUTAD
sön 23 apr kl 19.00 – AVSLUTAD

Hur länge pågick kriget? Fyra år? Eller det var mycket längre? Jag minns inga fåglar eller blommor; jag mins inte att jag såg några, jag var så ung…
Och hur kan det finnas färgfilmer som handlar om kriget? Allt var ju svart! Det var bara blodet som hade en annan färg.

Låt Oss Tala Ut  är den sista delen av vår dansteatertrilogi KRIG. 
Texten baseras på fyra olika böcker, alla skrivna av författarinnor:
1) Kriget har inget kvinnligt ansiktet av Svetlana Aleksijevtj
2) Skönhetens väg av Martha Hall Kelly
3) Att skörda ben av Edwidge Danticat.
4) Voyager av Nona Fernández. 

Låt Oss Tala Ut är en gripande, berörande och sorglig dansteater produktion där frågor om rättvisa, fred och jämställdhet är viktiga. Sex olika kvinnor står på scenen och var och en av dem med en unik berättelse om barndom, systerskap och små stunder av glädje när världen omkring dem går sönder. De har väntat länge för att bli hörda, sedda och integrerade i deras respektive samhälle. De är kvinnor med olika bakgrund, från olika länder som deltagit i två olika historiska händelser. Pjäsen handlar om både Andra Världskrigets offer, förövare och åskådare men också om offer i Pinochets diktatur i Chile . Listan av flickor och kvinnor som i olika delar av världen har varit med i krig är enormt. När har vi sett dem? När har vi hört dem? Varför har kriget inget kvinnliga ansikte ? I vår pjäs låter vi deras berättelser att komma fram med dans, sång, poesi och systerskap. 

Låt Oss Tala Ut ser vi medmänniskan bakom konflikterna. Vi ser hon som stiger upp på fronten och dödar en främmande människa; hon som faller i en grop, hon som gör grymma operationer, hon som åker till Atacamaöknen för att hitta spår av sin far, hon som tar emot ett litet människoben istället för en pappa, hon som åker runt för att hjälpa andra kvinnor i utsatta situationer och låta de ha ett bättre liv i tex USA; hon som skriver en dagbok men som hon blev tystad förtidigt. Hon som läser sin väns dagbok.

Låt dem någon gång tala ut.

Paula Fuenzalida är verksam koreograf i dansteater sedan 1993; i år blir det alltså 30 år sedan hon startade med sitt skapande. För Reality Dansteater Kompani, blir det 15 års jubileum av arbete med dansteater och mänskliga rättigheter på Stockholms scener. Vi har från starten riktat in oss på frågor där individen blir utsatt. Kom och fira med oss 30 + 15 årsjubileum på  Teater Tre i april med denna gripande produktion.  
Föreställningar: 19 – 21 & den 23 april.

Regi och koreografi / konstnärligledare:  Paula Fuenzalida Ramírez
Ensemblen: 
Anna Fylkehed : Kasia
Anna Adolfsson: Zuzanna
Kajsa Sundström: Rosa / Miss Ferriday
Blenda Thorén: Natalja/ Halina / Beatriz
Gabriella Skarin : Antonina / Caroline
Cora Watson: Herta

Musik : 
"Låt Oss Tala Ut" - specialskriven för pjäsen: Isak Mård
"El derecho de vivir en paz" - modern version: tolkning av José Miguel.
"Easy" : Anja Karalic
Produktion: Reality Dansteater Kompani i samarbete med Medborgarskolan – Stockholm
 

Föreställningar:  Teater Tre- Roselundsgatan 12 - Mariatorget. 
Premiär: 19 april kl. 19.00.
Föreställningar: 20/04 - 21/04 kl. 19; söndag den 23/04 kl. 15.00 och 19.00 https://realitydansteater.com/dansteater-trilogi-kvinnor-i-krig/lat-oss-tala-ut-vi-startar/lat-oss-tala-ut-ett-maste/

https://realitydansteater.com/dansteater-trilogi-kvinnor-i-krig/lat-oss-tala-ut-vi-startar/


 

Synpunkter?