Välj datum

Emil Norman 4tet + Sasha Berliner

Källarbyn / Stockholm

tor 30 mar 2023 kl 20.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i mars 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Efter sin masterexamen på Manhattan School of Music i New York återvände Emil till Norden där han på kort tid gjort sig ett namn som en dynamisk, kreativ och svängig trummis. Emil har spelat och turnerat med skivaktuella SHRINE, Hannes Bennich Quartet, Børge-Are Halvorssen, Gabor Bolla, Bjørn Vidar Solli och många andra.

Sasha Berliner är en ung virtuosisk vibrafonist som tagit New York med storm de senaste åren. Hon tog examen från New School och hon har spelat med världsstjärnor och levande jazzlegender som: Christian McBride, Tyshawn Sorey, Nicholas Payton, Jaleel Shaw, Marcus Gilmore, Quincy Davis och många fler. Hon släppte sitt album: "Azalea" 2019 och nominerades av JazzTimes Readers ́ Poll's som "Bästa nya utgivning".

Sasha vann Downbeat Critics ́ Poll-tävlingen i kategorin: "Rising Star – Vibraphone". Hon är den första kvinnan att nomineras i den kategorin, och hon är också den yngsta vinnaren någonsin i den kategorin. Hon hamnade också på topp 10 i Downbeats Reader's Poll 2021, där hon delade plats med vibrafonister som Joe Locke, Stefon Harris och Joel Ross. Hon är med andra ord en helt fantastisk musiker som förtjänar att höras i Europa.

Synpunkter?