Välj datum

Hökis Visrum Presenterar Fia Ekberg

HökisVisrum / Hökarängen

tor 18 maj 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i maj 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Ännu ett kärt återbesök! Fia Ekberg är musikalartisten som blev låtskrivare och vispoet och hon spelade hos oss på Hökis för lite mer än ett år sedan.

Fia Ekberg från Majorna - Göteborg, med rötter i Småland, sjunger berättelser om tillvarons stora frågor och små detaljer. Med påtaglig närvaro och nakna texter berättar hon sin historia utan skyddsnät och fallskärmar. Det är vardagsrealism och storslagen längtan som får falla fritt tillsammans. Fia fick manifestpriset ( årets visa 2022) för plattan Bangatan – hennes första fullängdsalbum, helt på svenska.

Sedan debut Ep’n - All the Small Details kom 2013 har hon rest runt med sångerna och spelat i Sverige, Danmark, Tyskland, Irland, Grönland och USA.  Fia är också en del av trion My Quiet Companion som uppmärksammats för sina konsertföreställningar: Hungriga hjärtan – Springsteen på vårt sätt och 80- talsbarn.  Fia har även en bakgrund som musik

”Med personliga texter och egensinniga melodier bjuder årets vis-skiva på en både ämnesmässig och musikalisk bredd. Rösten, som skimrar av värme och vemod, bär fram den röda tråden av uppriktighet som går igen i alla visor på skivan.” ( Manifestjuryn)

”Fia Ekberg har ett personligt uttryck som man inte ofta hör hos en debutant. En magnifik debut är det ” ( Lars Svensson , Rootsy, 2021)

 ”Ett album som växer för varje lyssning med musik och sång fin och närmast lekfull samverkan” ( Hans Bloom, Dala-demokraten, 2021)

*********

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 - kom och se vår fina Cornelisutställning.

Hjärtligt välkomna!

 

Synpunkter?