Välj datum

Hökis Visrum Presenterar Elin Lyth & Daniel Östersjö

Elin Lyth och Daniel Östersjö gästar oss återigen på Hökis Visrum. De har tidigare spelat hos oss i olika sättningar där de framfört tolkningar av olika musikers visor. Välkommen till en kväll i i mångfaldens tecken!

----------

Elin Lyth är frilansande sångerska med folkmusiken i blodet, bland annat genom sin mormor i Medelpad som alltid spelat och sjungit med henne. Elin bor idag i Stockholm och bär spelmanstraditionen vidare i nytolkning genom sin sång och egna kompositioner. "Elins trall" spelas världen över och 2011 släppte Elin sitt album "Ros i snö" med sina tolkningar av Alf Hambes välkända visskatt. Elin medverkade också på Daniels album "Fönsterspringan" 2020, med hans tonsättningar av Elsie Johanssons dikter. Daniel och Elin har turnerat med ett visprogram "Dylanskt, folkligt och franskt" där svensk och amerikansk folkmusik möts med Joe Hill som medelpunkt.

Elins skiva "Ros i snö" (2011) går att lyssna på här:
https://open.spotify.com/album/31ghA3x09KF8Qxif96PtWm?si=yDbEzPRfQD-PD2f85cOJfA&dl_branch=1

Och Elins trall:
https://open.spotify.com/track/5v9mKP9DG3n01ZG3LoR6Yv?si=a7b9427ddf7b4d1a

Daniel Östersjö är musiker och låtskrivare från Stockholm, nu boende i Älvkarleby, några mil söder om Gävle. För några år skulle han spela på Joe Hill Memorial Award, som delas ut på Gasklockorna i Gävle, och inför detta tillfälle letade han upp ett fragment av en Joe Hill-sång, som en av Joe Hills kompisar Louis Moreau minns första versen på (men det fanns fem-sex verser till). Daniel skrev en ny melodi till denna text och skrev en fortsättning på texten, och det kändes som att han hade kommit något nytt på spåren. De svenska översättningar som finns av Joe Hills texter har blivit utdaterade, och få känner längre till de sånger som lånade ut sina melodier, och det är dags att låta Joe Hills engelska originaltexter få nya melodier, ett omvänt Bellmanförfarande, helt enkelt. Nu finns det över femton sånger i den nya Joe Hill-katalogen, och det kommer bli ett album så småningom.

Daniels franska projekt LE LAC LONG 814:
https://open.spotify.com/artist/2Z5BM1tLpN2whK7TZL35PB?si=a49cd11cd0f94acf

*********

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 - kom och se vår fina Cornelisutställning.

Hjärtligt välkomna!

 

Köp biljetter
Synpunkter?