Välj datum

Hökis Visrum Presenterar Elin Lyth & Daniel Östersjö

HökisVisrum / Hökarängen

tor 11 maj 2023 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i maj 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Elin Lyth och Daniel Östersjö gästar oss återigen på Hökis Visrum.  Denna gång med det nya kritikerhyllade albumet "Galopp galopp - där  Elin Lyth sjunger Kristina Lugn", tillsammans med månginstrumentalisten Daniel Östersjö, som också gjort alla sångerna.

----------

Elin Lyth, vis- och folkmusiksångerska med folkmusiken i blodet, sjunger sånger från kritikerhyllade albumet "Galopp galopp - Elin Lyth sjunger Kristina Lugn", tillsammans med månginstrumentalisten Daniel Östersjö, som också gjort alla sångerna. Kristina Lugns texter sätter ner foten i tillvarons skevaste ögonblick och situationer – helt orädd hoppar hon mellan teman som ålderssegregering, flyktingmottagande, våld i nära relationer, ångest och döden. När Elin Lyth sjunger Daniel Östersjös kompositioner blir dikterna till kampsånger för alla som känner sig åsidosatta och förminskade av samhällets konventioner. En styrkeinjektion till den som befinner sig i underläge i samhället presenterat med en stor gnutta humor.

Albumet låg på DNs tio-i-topp-lista i tre veckor, Folkmusiken i P2 tyckte att årets härligaste album redan anlänt, och recensenten i Lira skrädde inte orden: "Poeten Kristina Lugns drastiskt dräpande rader har blivit musik i tonsättningar av ämnesspecialisten Daniel Östersjö och sjungs träff­säkert av vissångerskan Elin Lyth som lyckas med konststycket att både låta helt som sig själv och som en helt ny inkarnation av Kristina Lugn, det där lika sköra och skeva som brådstörtat kaxiga i samma andetag."

På scen: Elin Lyth, sång och Daniel Östersjö, gitarr och sång.

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 - kom och se vår fina Cornelisutställning.

Hjärtligt välkomna!

 

Synpunkter?