Välj datum

Tuppen Ja!

Lokstallarna / Falun

lör 18 mar kl 13.00 – AVSLUTAD
sön 19 mar kl 11.00 – AVSLUTAD
sön 19 mar kl 13.00 – AVSLUTAD
lör 25 mar kl 11.00 – AVSLUTAD
lör 25 mar kl 13.00 – AVSLUTAD
sön 26 mar kl 11.00 – AVSLUTAD
sön 26 mar kl 13.00 – AVSLUTAD

En monolog om rättvisa för den lilla människan

Sixtens pappa äger en fabrik i Amerika. Varje gång pappan kommer hem från sina långa resor har han med sig presenter. Sixten och hans bror måste tävla om vem som får presenterna genom att ropa Tuppen ja! För den som ropar först, han får. Det märkliga är att även när Sixten ropar först vinner storebror, eftersom pappa hela tiden sätter upp nya regler. Och storebror är ju så irriterande mallig! Men nu har Sixten en plan.

Tuppen Ja! är Folkteatern i Dalarnas tredje pjäs i Fantasiprojektet - med fantasin som överlevnadsredskap. Det är också vår första möjlighet att kunna bjuda in barn till våra nya lokaler i Lokstallarna! Ta chansen att bjuda med Dalarnas yngsta på rykande färsk teater i Dalarnas nyaste och hetaste teaterhus! 

Premiär 18 mars 2023

Offentliga föreställningar 18, 19, 25, 26 mars i våra nya lokaler i Lokstallarna, Falun.

 

Konstnärligt team 

Manus: Thomas Tidholm, Skådespelare: Hugo Emretsson, Producent, regiöga: Mattias Åhlén, Teknik, attributmakare: Johannes Thydén

 

Föreställningen är delvis inspirerad av FN:s 17 Globala mål och då främst mål 10 - jämlikhet.

Med föreställningen vill vi skapa möjligheten för ett fortsatt arbete kring frågor om demokrati, jämställdhet och rättvisa.. Rättvisa handlar både om att få och att ge. Det handlar om ett synsätt där man är noga med att tilldela resurser till alla, inte bara de som skriker högst eller de som redan har en röst.

 

Synpunkter?