Välj datum

Medlemsresa till Dalslands Kanal

Hemgården/ Avresa Anna Linds Park / Centrum

ons 16 aug 2023 kl 07.30 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2023.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Föreningen Hemgården arrangerar en medlemsresa till Dalslands Kanal!

Vi åker bussen till Håverud. På plats blir det ett busskaffe med kaka innan vi går ombord på båten som tar oss upp till Bengtsfors. Till lunch ombord serveras Håveruds populära Varmrökta lax, sallad, potatis och örtsås, smör & bröd. Ombord finns även caféförsäljning med fullständiga rättigheter. Väl i Bengtsfors möter bussen upp och vi åker hemåt mot Borås. Vi stannar på lämplig ställer för att över busskaffe med kaka. En heldag i vackra Dalsland!

Dalslands kanal är ansedd som en av de vackraste vattenvägarna i Europa och är både en kulturhistorisk skatt och unik naturupplevelse. De byggda kanalsträckorna är cirka 1 mil av sträckan och binder samman ett pärlband av naturliga vattenvägar i Sveriges mest sjörika område.

Under sommaren trafikerar M/S Storholmen och M/S Dalslandia Dalslands kanal mellan Håverud och Bengtsfors. Under den guidade kanalturen passerar du den unika Akvedukten i Håverud, orörd natur, moderna samhällen, gamla bruks- och herrgårdsmiljöer och totalt 16 slussar och en höjdskillnad på 41 meter. M/S Storholmen är byggd 1896 och kom till kanalen 1937, där den har gått sedan dess. M/S Dalslandia är specialbyggd för Dalslands kanal av Träslövsläge varv och den 15 juli 1973 gjorde hon sin jungfrutur på kanalen och var då helt nybyggd.

Är du inte medlem i Föreningen? Bli det!

Välkommen med på resan!

Synpunkter?