Välj datum

Hökis Visrum Presenterar Jan Hammarlund & Maria Lindström

Välkommen till en helkväll i visans, visrockens och öppenhetens tecken med två riktiga Hökis-veteraner som åter gästar visrummet men nu på en och samma kväll: Jan Hammarlund och Maria Lindström!

Jan Hammarlund 

En äkta världsmedborgare som under hela sitt verksamma liv verkat för att vidga visans horisonter. Han har introducerat visor från en mängd utomnordiska länder, bl a Violeta Parras. Tillsammans med Bella Ciao-gruppen har han spridit den italienska visan och med egna sånger tar han oss till Schuberts Wien och ett krigsdrabbat Irak. Som tidigt öppen homosexuell och med låtar som ”Sexualpolitiskt snack” och ”Ville” lade Jan Hammarlund grunden för framtida HBTQIA + visartister och deras visor. Hans ”Jag vill leva i Europa” verkar evigt aktuell. 

Maria Lindström 

Efter att på 70-talet ha ingått i gruppen Husmoderns Bröst och gjort ett antal uppskattade soloshower, albumdebuterade hon i eget namn 1989 och har hittills släppt tio soloalbum. Hon framför huvudsakligen egen text och musik, men är även hyllad för sina album med Birger Sjöberg-tolkningar och för sina egensinniga tonsättningar av August Strindberg. En prisad visartist med sylvass penna, humor och en skicklig gitarrist. 

*****

Vi serverar fika i pausen för 30:-
Vi öppnar kl 18.00 - kom och se vår fina Cornelisutställning.

Hjärtligt välkomna!

 

Köp biljetter
Synpunkter?