Välj datum

Canorus Jubileumskonsert

Canorus  återvänder till  visor och körverk som sjungits genom åren. Vi får uppleva musik av bl.a. Olle Adolphson, Karin Rehnqvist, Giacomo Puccini och Johann Strauss d.y.
I jubileumskonserten medverkar Karin Ingebäck, en av Sveriges ledande lyriska sopraner och Anders Larsson, baryton, känd för sina Wagnertolkningar och den grammisnominerade pianisten  Henrik Löwenmark.
Katarina Reineck är Canorus musikaliska ledare och dirigent

Vi utlovar en konsert fylld av festyra där vi färdas mellan mörka och ljusa musikaliska stämningar. Låt dig ryckas med i denna glädjefyllda kavalkad  med operapärlor och andra verk från skilda genrer och tidsepoker.

Canorus är en blandad kör från Uppsala, som sedan starten 2005  leds av Katarina Reineck, musiklärare, utbildad vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm.

Repertoaren varierar från stora klassiska verk till traditionell svensk körlyrik, folkmusik och jazz. Canorus har under åren skapat många spännande konserter genom samarbete med ett flertal kända musiker.

Canorus har framfört en konsertversion av  J. S. Bachs Juloratorium med svensk text och instrumentering med nyckelharpor, Härjedalspipor och orgel. Konserten byggde på den blandning av folkmusik och barock som var vanlig på 1700-talet. 

Kören hade glädjen att samarbeta med gitarristen Mats Bergström i  verket Romancero Gitano  för kör och gitarr (Castelnuovo-Tedesco). Romancero Gitano framfördes även med gitarristen Anders Emtell  som avslutning på Uppsalas Internationella gitarrfestival 2019.

Den ovanliga kombinationen blockflöjt, japanskt slagverk och körsång fick Uppsalapubliken höra i ett samarbete med blockflöjtssolisten Per Gross, en av Sveriges starkast lysande virtuoser, och Leif Karlsson, fd medlem i Kroumata.

Vandrande konserter med guide i olika delar av Uppsala tllhör Canorus årliga program.  Musikaliska tongångar kombineras med historiska berättelser då kör och publik förflyttar sig i olika historiska miljöer. 

www.canorus.nu

Köp biljetter
Synpunkter?