Välj datum

Jag är Betlehem Dawit Isaak

Gottsunda Dans & Teater / Uppsala

lör 19 nov kl 14.00 – AVSLUTAD

Jag vill inte se mig själv med deras ögon

Jag vill inte lära mig älska potatis

Jag vill se havet där mina rötter finns

Jag vill röra vid den röda jorden i Eritrea

Jag är rädd för vad utanförskapet gör med mig

Jag vill inte glömma pappa
 

Angereds Teater iscensätter berättelsen om Betlehem Isaaks uppväxt utan sin pappa Dawit och hur hon som barn tvingas fly från sitt hemland Eritrea. Föreställningen ger en bild av Sverige speglad genom en ung person som inte hittar sin självklara plats här. Det är en berättelse om att börja ett nytt liv i ett annat land, att växa upp i ett mellanförskap och därifrån ändå lyckas hitta sig själv och sina framtidsdrömmar. 

I en tid där demokratiska värden är hotade behövs nyskriven dramatik som ger röst åt de som ännu inte erhållit förutsättningar för sina mänskliga rättigheter. Regissören Anna Ulén har i flera av sina tidigare föreställningar utgått från verkliga händelser där viljan att sprida historierna kommer från upphovspersonerna själva. Dramatiker Ninna Tersman har skrivit pjäsen med utgångspunkt i Betlehem Isaaks roman ”Mitt liv utan dig”. 

Skådespelare Senait Imbaye Kompositörer och musiker på scen Jaqee och Robin Lynch Regissör Anna Ulén Dramatiker Ninna Tersman Scenograf Camilla Engman Kostymör Linda Wallgren Maskör Tove Eneroth Ljusdesigner Reinhold Erzmoneit Ljuddesigner Martin Fremling Konstnärlig ledare Johanna Larsson Scenfoto Tilo Stengel Initiativtagare och författare Betlehem Isaak

Målgrupp: Från 12 år 
Längd: 1 timme utan paus 

Synpunkter?