Välj datum

Bingo! + visning av Gateway Grind och Ruccola Hängbjörk

Idrottens bingo Södermalm / Stockholm

lör 8 okt 2022 kl 18.30 – AVSLUTAD

Tom & Bola har gått i pension och dragit sig tillbaka i Miami. Nu är det dags för en ny generation att ta över, och det gör de med råge! Värdinna för kvällen är vår egen Ruccola Hängbjörk, medgrundare av Stockwig och en av Stockholms mest outrages queens. Det blir trippig semiunderground bingo med både cash och hemliga lådor som priser. Dessutom visar vi charmrullen Gateway Grind om Londons längst överlevande lesbiska bar och kortfilmen Bingo Queens. 

Biljetten inkluderar två bingobrickor!  

18.00 Bingohallen öppnar
18.30 Bingo
19.30 Film: Gateway Grind + Bingo Queens (förfilm) 
21.30 Drag Queen Bingo med Ruccula Hängbjörk! 

Gateway Grind
Jacquie Lawrence / Storbritannien / 2021 / 80 min
Lördag 8 oktober kl 19.30, Idrottens bingo Södermalm

Vad föreställer du dig när du tänker på King’s Road? Det svängande sextiotalet? Vivienne Westwood pionjära punkmode? Ett anmärkningsvärt etablissemang som så ofta glöms bort i historien är Gateways, Londons längsta överlevande lesbiska klubb. Under åren har förvaltarna kommit och gått och på den senaste tiden har Sandi Toksvig beskyddat och förgyllt den legendariska klubben från den allra första ägaren (som vann den över ett parti poker!) och skapat ett högkvarter och ett tryggt rum för det lesbiska livet. Från den signifikanta gröna dörren till djärva danssteg som ger filmen dess titel, var Gateways en livsviktig del av Londons queera historia.

Ruccula Hängbjörk
Lördag 8 oktober, kl 21.30, Idrottens bingo Södermalm, Blekingegatan 32 
Ruccola Hängbjörk. Trippad, semi-underground drag queen även känd under namnen Chenette Bedrar/Walburga von Rimmenhol. Medgrundare till Sveriges största drag-festival @stock.wig. Till Cinema Queer gör Ruccula Hängbjörk debut som bingovärdinna. 

Alla filmer som visas under festivalen har antingen engelskt tal eller engelska undertexter. Åldersgärns 15 år.

Synpunkter?