Välj datum

Retro Future - Flaming Ears, Progressive Genitalia och CNIDARIEL

Kapellet / Stockholm

tor 6 okt 2022 kl 18.30 – AVSLUTAD

Vi har grävt fram ytterligare en skatt ur den queera filmhistorien och visar Ursula Pürrers sci-fi-äventyr Flaming Ears, filmen som av Andy Warhol kallades en lesbisk Blade Runner följt av kommentaren betydligt bättre än den då så hypade Basic Instincts. Filmen visas på Kapellet, ett undangömt eventuellt hemsökt tidigare balsameringsrum tillhörande Sabbatsbergs sjukhus. Om framtiden är ljus eller mörk får vi veta genom några specialinbjudna spektakulära performance. 

Progressive Genitalia (performance) 
Torsdag 6 oktober kl 18.30

Progressive Genitalia är ett företag skapat 2018 som producerar dina dröm genitalier genom bioteknik CRISPR/Cas 9. Det ryktas om att grundaren, Professor Rory har ett tvivelaktigt samarbete med Jeff Bezos. Tillsammans planerar de att lansera ett DIY kit, så du enkelt kan genmodifiera dina genitalier i komforten av ditt eget hem, med färdiga mallar designade av hippa influencers. Tydligen kommer deras första lanserings-event äga rum i ett balsamerings rum under sabbatsbergs sjukhus den 6:e oktober 2022. Professor Rory kommer live presentera steg för steg hur man använder DIY kiten, det kommer också finnas tillfälle att ställa personliga frågor. Allt detta kan verka oroväckande för mänskligheten, men när du väl har installerat dina genitalier likt hur du monterar en möbel från IKEA, märker du att det är en rafflande upplevelse!

Flaming Ears (film)
Ursula Pürrer, Dietmar Schipek, Ashley Hans Scheirl / Österrike / 1991 / 84 min
Torsdag 6 oktober kl 19.00

"Flaming Ears is a German Blade Runner twenty times more fun than Basic Instinct..." – Andy Warhol 1992

Flaming Ears är en sci-fi-lesbisk popfilm som utspelar sig år 2700 i den fiktiva, utbrända staden Asche. Här möter vi tre kvinnor med minst sagt trassliga liv: Spy, en olycklig serietecknare, Volly, en performancekonstnär och sextokig pyroman samt Nun, en amoralisk utomjording med en förkärlek för reptiler. Det här är en berättelse om kärlek och hämnd, och en antiromantisk vädjan om kärlek i dess många former. Det är också en berättelse fylld av sex, våld med ett pulserande soundtrack. Det är en cyberdyke-film som stimulerar både kroppen och hjärnan.

CNIDARIEL (performance) 
Torsdag 6 oktober kl 21.00

CNIDARIEL är det som spelas i ditt huvud i månskenet under din bästa febernatt. CNIDARIEL är en musikproducent och artist som existerar i sin egna experimentella, surrealistiska elektropopvärld. Sköra texter på svenska kombineras med råa ljudlandskap i låtar som undersöker begär, rädslor, queerhet och vad det innebär att inte känna sig riktigt mänsklig. I september 2022 släpps hens andra EP “Fantasy Bonding”, efter debutalbumet “Köttets Väg”.  
 

Alla filmer som visas under festivalen har antingen engelskt tal eller engelska undertexter. Åldersgärns 15 år.

Synpunkter?