Välj datum

Hjärtats Diktafon – poesikvällar x 3 på Reflexen

Hjärtats diktafon- poesikvällar x 3 på Reflexen 

Under hösten kommer kulturföreningen Björkhagens hjärta att anordna tre kvällar med dikten i fokus, Hjärtats diktafon, i Reflexens foajé i Kärrtorp, i samarbete med Teater Reflex och ABF. Utöver samtal kommer poeterna läsa ur sina böcker och det kommer också finnas pausservering med möjlighet att köpa dryck och tilltugg. Kom och delta i samtalet du också eller kom och lyssna bara. Poesikvällarna genomförs med stöd av Stockholm stad.

 

Den 6 oktober kl 19.00 samtalar poeten, dramatikern, översättaren och litteraturkritikern Athena Farrokhzad om hennes kommande diktsamling Åsnans år (Albert Bonniers förlag) med Sara Berg. Athena har sedan debuten Vitsvit (2013, Albert Bonniers förlag) blivit en av svenska samtidens mest tongivande poeter. I höst kommer hon tillsammans med Ida Linde ta rollen som curatorer för litteratur på Kulturhuset Stadsteatern.

 

Den 20 oktober kl 19.00 samtalar poeten och författaren Jonas Gren om hans två hyllade diktsamlingar Antropocen. Dikt för en ny epok (2016, 10TAL Bok) och Dälden, där de blommar (2018, 10TAL Bok) som båda utgår från ett ekopoetiskt skrivande. Samtalet kommer ledas av Mira Strömquist. Jonas romandebuterar i höst med Kromosomparken (2022, Weyler förlag).

 

Den 17 november kl 19.00 kommer poeten och bibliotekarien Sorin Masifi att samtala om sin debut Staten. Systrarna. Dikten (Norstedts) tillsammans med Azadé Azad. Staten. Systrarna. Dikten beskrivs av förlaget som ett arkiv av bilder, citat, minnen och historiska händelser. En dikt om förluster som sträcker sig genom tid och rum, ett sorgearbete över en syster och en barndom. En barndom sammanvävd med Kurdistan, kampen och statslöshetens filosofiska frågor.

 

Biljetter 50 kr

Medlemmar i Kulturföreningen Björkhagens hjärta går gratis
Hemsida: bjorkhagenshjarta.com
Medlemsavgiften är 100 kr/år. 
Swish: 123 566 79 77
Bankgiro: 5426-5723
Ange e-post och Medlem 2022

 

Köp biljetter
Synpunkter?