Välj datum

Helen Salim

Helens sångröst och musik har beskrivits som berörande, unik och efterlängtad. Genremässigt svävar musiken i en känsla av senromantik och samtida jazz: och de poetiska tonsättningarna (F. Farrokhzad) i musiken lämnar ingen oberörd. Lyssnarna kommer att få kliva in i ett berättande landskap av modern harmonik. Detta kombinerat med en traditionell akustisk jazzsättning som omringas av Helens mångfacetterade, alldeles särskilda röst. Bandet bakom henne är noga selekterande musiker: Britta Virves, Hannes Bennich, Tomas Sjödell och Jonas Bäckman. Tillsammans skapar de någonting stort, och stundtals tar dom lyssnarna till en unik och drömlik värld.

”Det är en nåd att stilla bedja om att ha sitt eget, djupt originella musikaliska universum redan från och med debutalbumet. Men Helen Salim behöver inte be.” (Alexander Agrell, Sydsvenskan 2021)

”There are no weak points in this music. It is a kind of story written in sounds, words and phrases. Extremely subtle and clean, with a passion for encounters with other cultures and style. (Jazz-fun, Berlin)

"Helen Salims debut imponerar". (Lennart Götesson, Dalademokraten)

"...en röst som bottnar sig i ett traditionell förhållningssätt, men som använder mikrointervall på ett sublimt sätt och utnyttjar rösten som det steglösa instrument det faktiskt är." (Magnus Östnäs, Lira 2021

Evenemanget är en del av Stockholm Jazz Festival.

Med stöd av Kulturrådet och Studieförbundet Bilda.

Köp biljetter
Synpunkter?