Välj datum

Filialen går på bio

Nacka Aula / Nacka

sön 23 okt 2022 kl 16.00 – AVSLUTAD

Den 23:e oktober bjuder Orkestern Filialen på en härlig och hejdlös resa genom filmvärlden. Programmet sträcker sig från Hollywoods guldålder, när det var vanligt med en liveorkester i biosalongen, till dagens storslagna äventyrsfilm, med hjältar som kan inte klara sina uppdrag utan en skog av valthorn och slagverk som ackompanjemang. Förutom musik som har skrivits för film – av exempelvis årets 90-åring John Williams – spelar vi även kända verk ur den klassiska repertoaren som har använts i filmer. Mer får du inte veta, eftersom det kommer att bli ett musikkryss.  Du får göra krysset själv eller ta med en eller flera vänner eller familjemedlemmar och tävla som grupp.

För ovanlighetens skull har vi valt Nacka Aula som konsertlokal. Den ligger lite utanför stan, men akustiken är fantastisk. Det finns inga dåliga platser, och i pausen har vi kaffeservering. Det är många bussar som går till Nacka Aula och Järla Station (en kort promenad från aulan) och vi kommer att ha konsertvärdar som ser till att du hittar från hållplatsen eller parkeringen.

När Filialen går på bio visar en av våra favoritdirigenter vägen. Glenn Mossop är välkänd i amatörmusiksammanhang landet runt, han har varit chefsdirigent för SUSO i många år och också dirigerat Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och Folkoperan. Glenn Mossop är även lektor ‘emeritus’ i orkesterdirigering vid Kungl. Musikhögskolan.

Synpunkter?