Välj datum

Musikafton - Bengan Jansson spelar och sjunger

Bengan Janson – tangentekvilibristen med glimten i ögat. Kännetecknande för Bengans konserter är humor, ett närmast osannolikt musikaliskt sväng och en nära kontakt med publiken. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musikkomikens värld. Detta varvat med underfundigheter och låtar ur Allan Edwalls låtskatt. Konserten kryddas med berättelser från livet både bakom och framför scenen från hans mer än 30-åriga karriär.

Bengan har gjort otaliga tv- och radio-program under åren, bland annat kaféprogram och Allsång på Skansen i SVT samt som körledare i Körslaget.

Han har fått en Grammis i kategorin folkmusik 2019, Monika Z-stipendiet 2020 och KaRAMELodiktstipendiet 2021. Senast uppträdde han tillsammans med Kungliga Filharmonikerna vid Nobelprisceremonin i Blå Hallen, Stockholms stadshus den 10 december 2021, när pandemin satte hinder i vägen för att genomföra en Nobelmiddag.

En oförglömlig föreställning med en fantastisk musiker!

Föreställningen är två gånger 30 minuter med 30 minuters paus. I pausen serverar bygdegårdsföreningen förfriskningar och kaffe/te med tilltugg som betalas på plats med Swish eller kontant. 

OBS! Antal platser m m kan påverkas av eventuella Covid-19-restriktioner, se Kulturföreningens hemsida www.rasbokultur.nu för aktuell information om förändringar!

 

Köp biljetter
Synpunkter?