Välj datum

"Cirkustango" - Matti Andersson, accordeon & Nisse Sparf, fiol

Rasbokils bygdegård / Uppsala

fre 12 aug 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD

Nils-Erik Sparf och Matti Andersson har under många år musicerat tillsammans och har konserterat med tango som tema vid flera tillfällen.

Matti Andersson är utbildad musiklärare vid Stockholms och Göteborgs musikhögskolor och tog en konstnärlig masterexamen i accordeon (dragspel) 2014. Han anlitas ofta som konsult och föredragshållare på olika musikinstitutioner runt om i Sverige.

Nils-Erik Sparf är violinist med hela världen som arbetsfält. Han har varit konsertmästare i Kungliga Filharmoniska orkestern under flera år och nu i Uppsala Kammarsolister och Uppsala Kammarorkester. Han är även försteviolinist i Drottningsholms Barockorkester.

Musiken blir en blandning av några olika program som har vuxit fram genom åren. Det blir musik av bland annat den argentinska bandoneonisten Astor Piazzolla, den svenska dragspelaren och kompositören Lars Hollmer och den finska dragspelsvirtuosen Maria Kalaniemi.

Föreställningen är cirka 60 minuter utan paus (ingen servering, ändring mot tidigare uppgifter)

OBS! Antal platser m m kan påverkas av eventuella Covid-19-restriktioner, se Kulturföreningens hemsida www.rasbokultur.nu för aktuell information om förändringar!

Synpunkter?