Välj datum

Författarsamtal - Mikael Kurkiala & Anna Kåver

Frötuna gård, stora magasinet / Uppsala

tor 11 aug kl 19.00 – AVSLUTAD

Mikael Kurkiala är docent i kulturantropologi, omvärldsbevakare vid Svenska kyrkan och föreläsare. Som forskare bedrev han fältarbete bland Crazy Horse- och Red Cloud-folket i South Dakota. Hans senaste bok ”När själen går i exil” handlar om människans behov av ett existentiellt språk i ett modernt och sekulariserat land. Boken har kallats ”En av förra årets mest läsvärda böcker”: klok, personlig, varm och poetisk med ”klockrena kulturanalyser”.

Om existentiella villkor, livsstil och välbefinnande handlar också psykoterapeuten Anna Kåvers senaste böcker. ”Närbilder” är en pandemidagbok (2021) – en ”självhjälpsbok i en egen genre” om en tid som fick oss att ompröva våra livsstilar. ”Dansa mjukt med tillvaron” (2020) formulerar principer för psykologiskt och existentiellt välbefinnande i form av personliga essäer. Anna Kåver är specialist i klinisk psykologi och har skrivit nio böcker.

Moderator Maria Ripenberg.

Bokförsäljning på plats, betalas med kort eller Swish.

Föreställningen är 2 x 45 minuter med 30 minuters paus.

Kaffe/te med dopp till försäljning av Röda Korset i Rasbobygden, betalas separat. 

OBS! Antal platser m m påverkas av eventuella Covid-19-restriktioner, se Kulturföreningens hemsida www.rasbokultur.nu för aktuell information om förändringar!

 

Synpunkter?