Välj datum

Medelgympa

Det här evenemanget är under uppbyggnad.

Medelgympa är din allsidiga tränings- och konstupplevelse. Inget för dig som hatar gympa. Vi gympar till riktigt vanlig gympamusik och om du vill kan det bli svettigt. Plocka fram din metaforiska machete. Landa till ljudet av knakande trä. Låt din kropp bli en marshmallow i en kopp varm choklad. Medelgympa är gympan som uppmuntrar lathet. Det är gympa deluxe. 

 

Medelgympa är både en scenkonsthändelse och ett gympapass. Kom i kläder och skor som du är bekväm att röra dig i. Medelgympa passar personer från ca 13 år och uppåt och genomförs på svenska. 

 

Medelgympa är resultatet av ett utforskande av gympa som kroppslig praktik och samhälleligt fenomen. Vi har intresserat oss för den speciella typ av samvaro som kan uppstå under ett gympapass. Det kollektiva ruset. Tacksamheten. Alla olika kroppar, åldrar och tempon som svettas tillsammans till dånet av dunkande bas och hurtiga instruktioner. Medelgympa är vår hyllning till gympan, för att vi älskar den.

 

Produktion: Johanssons pelargoner och dans

Koncept, manus och koreografi: Anna Haglund, Annica Styrke, Ellen Söderhult och Karin Wiklund 

Ljuddesign: Anna Haglund

Scenografi och kostym: Tove Dreiman

Performer: Ellen Söderhult

Speltid: ca 60 minuter

Språk: Svenska

Med stöd av: Kulturrådet, Region Stockholm, Norrlandsoperan/Dans i Västerbotten, Skellefteå kommun, Västmanlandsmusiken/Sala kommun, Gula villan/Södertälje kommun, Danscentrum Stockholm och Huddinge kommun.

Synpunkter?