Välj datum

elieli - Forever flow of wet long fingers at least some millions touching the lights of one another (love u like e.t)

Ställbergs gruva / Kopparberg

lör 2 jul 2022 kl 17.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i juli 2022.

Klicka här för att se arrangörens nuvarande evenemang.

Den 2 juli kl 17.00 vid Ställberg gruva visas:

Forever flow of wet long fingers at least some millions touching the lights of one another (love u like e.t)

Av: elieli

Med: elieli, Linnéa Sundling och Cicely Irvine

Trådar sträcker sig ut över landskap, över berg, över hav. Sträcker sig mellan oss, mellan smältande isblock på nordpolen och de översvämmade skärgårdarna vid ekvatorn. Trådarna skälver, skaver, trasslar sig.

Denna föreställning använder som utgångspunkt ett elektroakustisk stränginstrument mellan två dansare som en katalysator för rörelse och relation. Genom detta vävs en sammankopplad berättelse om sårbarhet och ansvar, om trassel och kvantsammanflätning.

Av elieli (Elisabeth Raymond/)// Framfört tillsammans med Linnéa Sundling// Live ljuddesign: Cicely Irvine // Instrument byggar-support: Yuri Landman // Dramaturgi och råd: Elina Birkehag, Noha Ramadan och Bruno Listopad //// Tack till: Amber Smits, Raoni Muzho Saleh, Johan Ibrahim Adam och Lorenz Rommelspacher // Läst: Donna Haraway, Karen Barad och Maya Angelou// Skapat inom ramen av School For New Dance Development, Amsterdam University of Arts och med fint stöd från Konstnärsnämnden.

Cicely Irvine är musiker och kompositör och producerar musik till dokumentärer, arthouse-filmer och scenkonst. Med en samling akustiska instrument, syntar, rösten och fieldrecordings bygger Irvine sina ljudlandskap. Hon hämtar inspiration från naturen, det storslagna liksom det anspråkslösa och drivs av ett intresse för samspelet mellan ljud, musik och andra medier som bild, text och rörelse. Cicely är utbildad ljuddesigner för scenkonst vid SKH och har jobbat både i frigrupp och på institutioner med bland annat produktionerna Att öva på våldtäkt, När vi träffade varann och Mor/dotter. Bland film och radioproduktioner kan nämnas guldbaggenominerade Lgh+Bil+Allt jag har och äger av Clara Bodén, filmen Natten av Richard Dinter och ljudverket Ruralistas för SR Drama.

Linnéa Sundling är utbildad vid Dans och cirkushögskolan i Stockholm och har sedan 2010 arbetat som dansare, pedagog och koreograf i olika konstellationer och projekt inom scenkonstfältet. Som liten var skogen och myren hennes granne och främsta lekplats. Ronja Rövardotter var idolen, kanske mest för hennes orädda utforskande och självklara simtag i skogstjärnarna. Linnéa är intresserad av mellanmänskliga möten, rörelse, kommunikation, relationen till naturen och kroppens förmåga att läka. Lyssnandet och varandet inspirerar. Hon har förutom dans även utbildat sig till terapeut i Kraniosakral biodynamik.

eli eli är koreograf och multi-disciplinär konstnär som navigerar genom ett fält av relationers filosofier, ihop-trassling samt idéer kring o-rotade och nomadiska praktiker. eli jobbar med scores av kartläggning och lyssnande till subtila förändringar/skiften av kroppar; Kroppar som i landskap, som i materia, som i varelser. Kroppar som i makt och identitet. Hur en sak aldrig är frånkopplad en annan och hur vi ”förändrar allt vi berör och hur allt vi förändrar, förändrar oss” (Octavia Butler). 2019 tog eli examen i koreografi från SNDO (School for New Dance Development – Amsterdam University of Arts). Eli är verksam konstnär bland annat på SKOGEN, masthuggsterassen, Glada Sprutan kollektivet samt på Fylkingen i Stockholm.

Synpunkter?