Välj datum

Tigern

Tigern

Gianina Cărbunariu

Djuren på zoo, uteliggarna, de välbeställda, turisterna och duvorna på torget är bara några av de många olika figurer som hjälps åt, eller kanske tävlar om, att återge vad som hände när en sibirisk tiger under några timmar gick lös bland stadens invånare. Genom berättarnas skiftande livsvillkor och inställning till världen får vi en bild av staden och en civilisation som förstås också är vår.

Författaren har högst troligt hämtat inspiration från en verklig händelse i staden Sibiu i Transsylvanien, där en tiger faktiskt rymde från stadens zoo. Vi har låtit snabba referenser till Rumänien vara kvar, för texten i sin helhet är nog extra träffsäker i författarens hemland. I vårt hörn av världen har vi nog snarare problem med alltför frikostiga låneerbjudanden än att det skulle vara omöjligt att få lån med dålig säkerhet.
Alla försöker få fram sin version av vad som hände och hur de blev påverkade. Pressfolket är inte sena att haka på när de vädrar misär. Våra tillkortakommanden som människor och revorna i samhällsväven blir synliga för den som vill se. Men till slut rullar nog allting på som vanligt…


Vi erbjuder två priskategorier:
JOMENVISST! för 120 kr, för alla som tycker att de kan och vill ge det och
JA TACK, GÄRNA! för 80 kr, för alla som tycker att det blir precis lagom.

Köp biljetter
Synpunkter?