Välj datum

Thorsten Flinck - Paria - Doktor Glas

CONTINUED / Södermalm

lör 7 maj kl 20.00 – AVSLUTAD
sön 8 maj kl 18.00 – AVSLUTAD
fre 13 maj kl 20.00 – AVSLUTAD
lör 14 maj kl 20.00 – AVSLUTAD
sön 15 maj kl 18.00 – AVSLUTAD

Thorsten Flinck är tillbaka med sin berömda tolkning av Hjalmar Söderbergs klassiker Doktor Glas. 

I tidigare uppsättningar har det turnerats land och rike runt, nu är han tillbaka i en helt ny tappning med endast ett fåtal intima och exklusiva föreställningar på Södermalm.

Pjäsen bygger på Hjalmar Söderbergs klassiska roman som utspelar sig i Stockholm vid det förra sekelskiftet. Redan år 1905 provocerade den här historien sin publik och idag, alltså mer än 100 år senare skildras den igen och bara fortsätter beröra på ett sätt som få andra verk gör.

Det är sällsynt att lyckas fånga komplexitet så som Söderbergs doktor Glas gör och få skådespelare klarar av att blåsa liv i berättelsen så som THORSTEN FLINCK.

 

Regi & Manus : Thorsten Flinck

Skådespelare : Thorsten Flinck

Producent:    Filmkompaniet AB

”Glasklar succé för Doktor Flinck. Skimrande av sorgsen ensamhet, humor och dråplig karikatyr. Flincks tolkning av Dr Glas är lysande.” / NT

”Obegripligt begåvat. En tankeväckande, underhållande och alltigenom helgjuten enmansföreställning.” / Norrländska socialdemokraten

"Jävlar vad det svänger" / F-Kuriren

 

Paria - en kriminalhistoria i en akt av August Strindberg. Med Thorsten Flinck, drygt 60 minuter - "Ett mästerverk!" En produktion av Filmkompaniet AB.

Paria handlar det om två herrar, båda med ett grumligt förflutet. Herr X har i sin ungdom begått ett dråp utan att ertappas. Herr Y har förfalskat en växel utan att straffas. Brotten uppdagas som i en detektivroman. Den kritikerrosade föreställningen sändes i TV4 2003 och även då med Flinck själv i de två rollerna.

Mitt på skånska slätten, het dallrande julisol, åskvädret kommer allt närmre. Slutstriden två män emellan, ett faktum, åskvädret kommer. Striden kommer. ”Jag är rädd för dig, du tillhör den farligaste kategorin av människor, dom dumma.”

 

”När Thorsten Flinck tar sig an Strindberg glöder det och knakar i den svenska teaterelden. Tack och lov, Strindberg lever här och nu genom Flinck." - Kulturnytt P1


”Det är fruktansvärt roligt och fruktansvärt otäckt.” - DN


”Först Lars Hanson och Anders Henrikson på 40-talet, sedan Keve Hjelm och Toivo Pawlo på 70-talet och här idag ställer sig nu Thorsten Flinck i sin uppsättning av Paria med dessa mästare.” - Sydsvenskan

 

" ETT MÄSTERVERK." - SVD

 

Synpunkter?