Välj datum

Magnus Lindgren

Mjölby Kulturscen / Mjölby

sön 8 maj 2022 kl 18.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i maj 2022.

Om Magnus Lindgren
Flerfaldigt prisad (däribland Grammis, Sveriges Radios pris som årets svenska jazzalbum, Orkesterjournalens Gyllene Skiva m.fl.), med uppdrag både som kompositör, arrangör och solist, är Magnus Lindgren en av svensk jazz klarast lysande stjärnor. Magnus har samarbetat med Bohuslän Big Band, Nils Landgren, Rigmor Gustafsson, Marie Fredriksson och spelat med många internationellt erkända musiker, som Herbie Hancock, Gregory Porter, Till Brönner, Nicola Conte, Ivan Lins och Barbara Hendricks. Magnus förmåga att uttrycka sig på tenorsax, klarinett eller flöjt bär tecknet på en riktig mästare. Som kompositör har han en stor potential att uppfylla sina egna kreativa impulser. Han klär dem i en melodisk kostym, optimalt för den snygga ram som passar just nu. Men kanske mest briljant är Magnus Lindgren när det gäller hans känslor för att arrangera musik. Storheten ligger i det sätt som han sätter samman ljudfärgerna, rytmfigurerna, harmonisekvenserna. Magnus arbetar hela tiden på att förlänga sina musikaliska ramar, oavsett om det handlar om små jazzkombinationer, stora band, körer med instrumental solist, integration mellan klassisk orkester och jazzgrupp, svensk folklore, tunga funkrytmer, brasilianska samba eller afrikansk traditionell musik. Strukturer och genrer får alltid nya dimensioner i Magnus varsamma händer.

Magnus Lindgrens ständiga sökande efter nya musikaliska vägar i kombination med en begåvning utöver det vanliga har givit honom en position i svenskt och internationellt musikliv som möts med respekt och fascination. Att få lära ut jazz till unga och spela tillsammans med unga musiker som delar samma passion för musik i storbandskostym är något som Magnus verkligen brinner för och gillar att göra, då han själv som trettonåring började sin musikaliska bana i storband i Västerås.

Musiken som Magnus spelar är arrangerad och till det mesta komponerad av Magnus själv och är anpassad för både amatörer och för musiker på en mer avancerad nivå.
Det viktiga är improvisation och vilja testa och våga kasta sig ut i det improvisatoriska universum som jazzen erbjuder.

Eleverna inspirerar varandra genom att spela tillsammans med Magnus och så avslutas worshopen med en mindre konsert tillsammans med Magnus Lindgren som gästsolist. Förutom att spela tillsammans kan bandet passa på att ställa frågor direkt till Magnus om allt möjligt som rör musik och musikerliv.

"För mig är storbandsformatet det bästa av världar där arrangemang och spontanitet vävs samman i ett organiserat kaos”

”I början av min karriär fick jag chansen att vara solist med Arne Domnerus i ett storband, det blev en upplevelse som färgat min resten av mitt musikerliv! Han gjorde scenen till sitt vardagsrum och det är något som jag bär resten av min karriär. Att känna trygghet på scenen och i musiken är något jag önskar att unga musiker bär med sig efter att ha spelat tillsammans med mig” , säger Magnus Lindgren .

Konserten denna söndag är resultatet av två dagars repeterande tillsammans med Magnus där Magnus arrangemang och kompositioner specialstuderats. Arrangeras i samverkan med Mjölby Kommun.

Välkomna! 

Synpunkter?