Välj datum

SalvadorStokolmo Klub: GIL FELIX

Pygméteatern / Stockholm

fre 11 mar 2022 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i mars 2022.

Nu startar det senaste tillskottet på Stockholms internationella, oberoende musikscen - SalvadorStokolmo Klub - hos Pygméteatern vid Odenplan. 

Salvador, Brasiliens ursprungliga huvudstad, är hjärtat i den AfroBrasilianska kulturen i nordost, där SambaReggae föddes och karnevalen varje år sjuder av AfroBrasiliansk kultur

Stockholm, Sveriges huvudstad, myllrar också av musik från Brasilien, Latinamerika, Karibien, Västafrika med massor av musiker och band som publiken längtar efter att se och höra. 

SalvadorStokolmo Klub öppnar nu dörrarna för detta myller!

Salvador Stokolmo är ett samarrangemang mellan Pygméteatern, Bilda Studieförbund Öst och Klub Kabeza.

Den 11 mars sparkar vi igång med Gil Felix och hans band på scen som kör musik från Salvador de Bahía: Samba Reggae, Afropop, Bossanova, Reggae, Samba

Gil Felix är norra Europas främste uttolkare av brasiliansk populärmusik MPB med egna kompositioner och hits.

Gil Felix är en karismatisk underhållare som får små och stora dansgolv att koka. Han har bl a gjort bejublade framträdanden på Stockholms Kulturfestival, Engelen, Katalin, Mälarpaviljongen, Klub Kabeza. 

Gil Felix uppträder i Sverige med eget band som skapar ett karaktäristiskt groove och oemotståndligt sväng. 

Vi får låtarna från Gils senast platta Enfim med kända hits som Na Frente och Kanga Musa, vi får även brasilianska hits från artister som Seu Jorge och Djavan.

Gil Felix är en brasiliansk artist med en 25-årig internationell karriär, en bred och eklektisk repertoar med både originella kompositioner och stora hits. Med influenser från Gilberto Gil, Bob Marley, Luis Gonzaga and Fela Kuti innebär Gil Felix framträdanden ett möte mellan den regionala Recôncavo-kulturen och afrikansk musikalitet.


I Brasilien var han en av reggaens pionjärer och gav 2004 ut plattan ”Galan” med en rad egna reggae-låtar som återlanserades 2019 på albumet ”Jump”. Han har turnerat och spelat på festivaler som Fest'in Bahía och Femadum och dragit fulla arenor i Sao Paolo. Han var från år 2000 och framåt bosatt i Schweiz och spelade på Montreuxfestivalen men också på festivalscenen i övriga Europa.

De senaste åren har Gil Felix spelat på klubbar, barer och festivaler framförallt i Skandinavien och visar återigen sin stora bredd från bossanova, över samba reggae till afrikanska beats. Gil Felix lanserade 2019 worldbeat-låten ”Kanga Musa” för såväl de små som de stora dansgolven, med en briljant text som lär oss om afrikansk och latinamerikansk inverkan på världshistorien fram till idag.

2021 släppte Gil Felix albumet Enfim som representerar ett nytt kliv musikaliskt med läckra jazzinfluenser i Gils samba reggae, afropop och bossanova. Albumet är en internationell produktion  med musiker från tre kontinenter och inspelad i Stockholm, Sverige och Salvador de Bahía, Brasilien med den välkände producenten Nestor Madrid som medproducent.

Synpunkter?