Välj datum

Kloakråttan

Alias teatern / Vasastan

fre 8 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 9 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
sön 10 apr kl 15.00 – AVSLUTAD
ons 13 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
tor 21 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
ons 27 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 29 apr kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 6 maj kl 19.00 – AVSLUTAD
lör 7 maj kl 19.00 – AVSLUTAD
fre 13 maj kl 19.00 – AVSLUTAD

 

Kloakråttan  -  konst kontra ideologi

Vill du vara en kloakråtta eller en laboratoriemus?

Den kände konstnären Nelson-Lööv har tillsammans med arbetslösa sjuksköterskan Lena fått utställningsbidrag för att göra en installation. Men varken Lena eller Nelson-Lööv vet vad en installation är. Nelson-Löövs eget konstnärsskap får dock inte några bidrag, så gäller det att försöka.

Vännen, författaren Natanael försöker få Nelson-Lööv att hoppa av. Vännerna har båda mot sin vilja blivit pensionärer och därmed ”laboratoriemöss”. Men de har alltid varit ”kloakråttor”. Natanael förklarar att konstnärer måste vara fria kloakråttor som kämpar och överlever, istället för laboratoriemöss som utsätts för experiment.

Det hela utvecklas till ett drama med absurda undertoner. Det gäller att göra motstånd och återerövra kloakråtte-identiteten. Först då kan de, enligt Natanael, fortsätta att genomföra sina livsverk. Ska de lyckas?

Pensionerna räcker endast för att med knapphet klara överlevnaden. För att fortsätta tillverka och sälja konst krävs pengar. I denna komedi ställer vi frågan - vad är konst? 

En komedi efter en roman av Stig Claesson, SLAS.

I rollerna: Per Eggers, Peter Engman och Paula Ternström
Regi och manus: Michael Riise
Scenografi: Sten Jensen
Musik: Peter Engman

Synpunkter?