Välj datum

Lyxskräp - musikteater

Den Lilla Teatern / Centrum

lör 22 jan kl 13.00 – AVSLUTAD
lör 22 jan kl 15.00 – AVSLUTAD

 

Teater Essence

ger

 LYXSKRÄP

en musikteaterföreställning för familjer (barn 4-9 år)

 

Vad döljer sig i den stora svarta sopsäcken på stranden?

En instrumentmakerska, en ensam klimatforskare och en klurig baglady stöter ihop och bestämmer sig för att våga öppna säcken. De rotar i det spännande innehållet och hittar måsar, stoff till sagor, uppfinner musikinstrument av skräp, skapar en liten orkester och förvandlar utanförskap till gemenskap. Vi vill visa på fantasins kraft för att lösa världsproblemen och tar på ett lekfullt sätt upp sol- och vindenergi, hållbarhet och kretsloppsmagi.

Föreställningen innehåller också sagan om vinden och solen och sagan om måsen som tappat bort sitt ägg.
 

Solen och vinden

Vinden och solen tävlar om vem som är starkast och kan lura av en människa hennes kappa. Vem vinner? De tar barnen till sin hjälp i sin energikraft-mätning.Vi tar här avstamp i Aisopos välkända fabel.

Måsen och ägget

Måsmammans älsklingsägg försvinner i sjön och hon blir förtvivlad. Kan hon finna ägget? Hon ropar på hjälp och plötsligt dyker den ena efter den andra vännen upp.Tillsammans är det omöjliga möjligt.

Charlotte Gottfries är utbildad skådespelare och regissör. Hon har turnerat som skådespelare med många professionella teaterföreställningar bl a i Teater Da Capo, Panikteatern, Västanå Teater och Teater Essence. Hon regisserade Dan då Dan dog av Magnus Lindberg och Ett drömspel av August Strindberg som spelades på Reginateatern. Hon undervisar också i drama, teater och berättande vid Uppsala universitet.
 

Charlotte Magnusson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hon arbetar just nu även med en skiva med egenkomponerad musik tillsammans med gitarrlegenden Coste Apetrea från Samla Mammas Manna. Nyligen spelade hon in musik med pianisten Anders Widmark och hon har samarbetat med ett stort antal artister från olika länder och turnerat runtom i världen. Hon arbetar även som flöjtpedagog med folkmusik och improvisation som specialitet.  Charlotte är en spännande multi-instrumentalist  som sjunger och spelar på sin indiska bambuflöjt och srutibox, bastvärflöjt, pianozittra, durspel, koklocka, afrikanska talking drum och shamantrumma.
 

Celso Paco är både musiker och berättare/skådespelare. Han är upplärd i de gamla folksagorna och folkmusikaliska traditionerna från Mozambique. Han har också inspirerats av musik från grannländer som Sydafrika och Zimbabwe. Han spelar slagverk, timbila, ballafon, kalimba, mbira och sjunger. Förutom övriga afrikanska stilar har även den internationella rock- och jazzscenen gjort starkt intryck på honom. Celso har en mastersexamen från Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han kom till Sverige första gången på åttiotalet och fascinerades av den svenska folkmusikscenens starka traditioner. Efter flera turnéer i Sverige och Europa är han nu bosatt här.

Efter föreställningen berättar vi gärna om instrumenten och svarar på frågor.
 

Skådespelare Charlotte Gottfries

Skådespelare/musiker Celso Paco

Musiker: Charlotte Magnusson

Manus: Charlotte Gottfries med inspiration från ensemblen

Regi: Charlotte Gottfries

Regiöga: Karin Fichtelius

Scenografi: Joanna Bodzek

Kostym: Joanna Bodzek

Komposition: Celso Paco och Charlotte Magnusson

Foto: Maria Sjöö

Målgrupp: Barn från 4 till 9 år och familjer

Speltid: 40 minuter + ca 15 min berättande om instrumenten, om så önskas

Produktion: Teater Essence / Gottfries Drama and Art

Föreställningen stöds av Kulturnämnden i Uppsala län och spelas också på turné i förskolor och skolor. 
 

Se mer information och boka

Hemsida Teater Essence: charlottegottfries.se

Charlotte Gottfries 076 - 16 451 48 charlottegottfries@gmail.com

Charlotte Magnusson 076 - 51 766 99 charloflojt@gmail.com

 

Sagt om Charlotte & Charlotte

stort självförtroende och tillit till själva berättarkonsten……två samspelta och närvarande kvinnor…. fin publikkontakt.… Barnen bjuds in till interaktivitet genom att sjunga och klappa i händerna…Det är något med att ligga så nära vardagen och samtidigt bjuda så mycket fantasi och musikaliskt fantasteri som imponerar.”

Agneta Wallin, Uppsala Kommuns kulturförvaltnings externa utredare av konstnärlig kvalitet hos de professionella teatergrupperna i Uppsala 2015-2016
 

Charlotte och Charlotte är väldigt bra i sina föreställningar. Berättandet sker med stort allvar och med full respekt för publiken. ..... bra barnteater. Skönt att få åse sådant. Enkel och lekfull scenografi och mycket fint musiksatt. Båda är duktiga musiker…Det kom nästa hundra personer och de ångrade sig inte. En genomgripande teaterupplevelse…

Kulturentreprenör, utbildningskonsult (med uppdrag på bland annat Kungliga Musikhögskolan) om premiären på Flugan & Spindeln på Gottsunda Dans & Teater

 

Det var helt fantastiskt! Jag har också pratat med barnen efteråt, de var fullständigt med i föreställningen i varje detalj. ALLA! Från förskoleklass till årskurs 3.”

Max Lundvall, Ekuddens skola

Synpunkter?