Välj datum

Plast av ENT | CirkusMania Festival

Kristofferscenen / Bromma

fre 11 feb kl 19.00 – AVSLUTAD

En kropp inlindad i plast som hänger i håret, som lossnar, medan musiken flödar. Två kroppar som klättrar och snurrar i ett rep och balanserar ett isblock på huvudet. Kommer balansen att brytas?

Plast är en utforskande cirkusföreställning med levande musik och ljus som lyfter fram den skimrande slöjan som flyter magiskt som havet. PLAST.

Kompaniet ENT öppnar upp för det storslagna, ödmjuka och lugna som rör och berör. Med utgångspunkt i cirkus och rörlig scenkonst kommunicerar ENT med öppenhet, ärlighet och enkelhet om etiska intressen för naturen och ett tvärvetenskapligt tillvägagångssätt som ledande princip. 

Föreställning PLAST av ENT | 55 min.
på scen: Hege Eriksdatter Østefjells, Karoline Aamås, Love Kjellsson
partner och med stöd av: Circus Xanti, Mari Stoknes, Emma Laule, Ilona Jäntti (Ilmatila), R.E.D, Sundsvalls Kommun, Swedish Arts Council (Kulturrådet), Subtopia, Jatka78
www.entmangement.se

Om Kristofferscenen: Kristofferscenen är västerorts scen för cirkus och scenrummet ligger i den unika huvudbyggnaden på Kristofferskolan vid Brommaplan. Huset är ritat av arkitekten Erik Asmussen och byggdes 1966. Scenverksamheten drivs av Föreningen Kristofferscenen i samarbete med CirkusPerspektiv, Kristofferskolan och Kristofferskolans byggnadsstiftelse. Vi vill utveckla verksamheten långsiktigt och erbjuda ett brett utbud av cirkus med hög konstnärlig kvalité till alla i Stockholm och västerort. Med stöd av Stockholm stad, Region Stockholm och Kulturrådet. Läs mer på: www.kristofferscenen.se

Om CirkusMania 2022 | Stor-Stockholms Cirkus Festival
CirkusMania är Stockholmsregionens årliga cirkusfestival som samlar scener och kompanier för att tillsammans bjuda på galet mycket cirkus och visa hur spännande, kreativ och varierad cirkus kan vara!
Läs mer på: www.cirkusmania.se

ENGLISH
A body wrapped in plastic, hanging from its hair, loosening, while the music flows.
Two bodies climbing and spinning on a rope, balancing a block of ice on their heads. Will the balance break? 
Plast combines poetical circus with live music. Synthezisers, violin and voice creates an echo from ancient Scandinavian tradition. The slow meditative tempo is interrupted by sudden actions which raise the pulse and touches the mind.

ENT is a Norwegian-Swedish company their performances draws from their ethics of care, and interest in nature. Through circus and music ENT explores simplicity and the possibilities and limits within the art of circus.

Synpunkter?