Välj datum

Konsten att få konstnärliga produktionshus att fungera - Ett samtal om Best Practice med Kapsylen och Wip:Sthlm

Köp biljetter

Digitalt

tis 16 nov 2021 kl 18.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i november 2021.

Produktionsplatserna och Transit Kulturinkubator bjuder in till ett samtal om Best Practice med Wip:Sthlm och Kapsylen.

Det finns många utmaningar med att driva ateljéer och produktionshus. Några organisationer som har lyckats bra med en stabil produktionsmiljö för kreatörer är Wip:Sthlm och Kapsylen. Under samtalet berättar WIP och Kapsylen om sina verksamheter och delar med sig av deras erfarenheter. Vad är deras bästa tips och hur har de tagit sig an utmaningarna? Samtalet avslutas med en öppen frågestund.

För vem?
Produktionsplatsernas aktiviteter är till för dig som driver eller är medlem av en ateljéförening eller annan konstnärlig produktionsplats.

Medverkande gäster
Jonathan Sandberg - styrelseledamot, samt medlem i gruppen Rub-a-dub, en av Kapsylens musikstudios
Anna Ridderstad - konstnär och ledamot i wip:sthlms styrelse

Samtalsledare:
Linda Bonaventura - Transit Kulturinkubator
Jon Brunberg - Produktionsplatserna

 

Om Kapsylen
År 1976 flyttade ett gäng konstnärer, musiker, snickare och arkitekter in i den gamla Kapsylfabriken på Södermalm. De hade gemensamt deltagit i utställningen ”Ararat” på Moderna Museet. En gemensam ekonomi byggdes upp, den ekonomiska föreningen Kapsylen bildades och på hösten 1978 köptes hela fastigheten av föreningen. Sedan dess har huset självförvaltats och drivits på av de 18 medlemsgrupper som arbetar med egna och gemensamma projekt i huset. Utåtriktade verksamheter som numera förknippas med Kapsylen är Communidad från Uruguay, gatuteatergruppen Jordcirkus fri teater, och Kafe44. Kapsylen är ett unikt hus i Stockholm, en vacker gammal tegelbyggnad på Tjärhovsgatan 44-46.

Om Wip:Sthlm
Wip:Sthlm startade 2006 med idén att skapa en organisation där en stor grupp konstnärer kunde samarbeta för bästa möjliga arbetsutrymmen, såväl som för idéutbyten och därmed bli ett generöst sammanhang för konstnärer och publik. 2020 flyttade wip:sthlm från Årstaberg till Västberga, en utmanande och utvecklande process som gett mycket kunskap till föreningen. Idag rymmer huset ca 90-100 verksamma konstnärer.  

Om Produktionsplatserna
Produktionsplatserna är ett nätverk av konstnärliga produktionsplatser som startades av företrädare för ett antal ateljéföreningar i Stockholmsregionen. Nätverket fungerar för närvarande som kunskapsforum och har ambitionen att bli en samlande röst för de konstnärliga produktionsplatserna i kulturpolitiken och verka för ett socialt hållbart konstliv och därmed ett rikt kulturliv i Sverige. 

 

Samtalet är finansierat av Region Stockholm och Stockholms Stad.

Synpunkter?