Välj datum

Non Fungible Tokens - Är NFTs framtiden för konstnärer?

Köp biljetter

Digitalt

tor 11 nov 2021 kl 10.00 – AVSLUTAD

NFTs är ett populärt ämne idag, men vad är NFTs och hur kan du som konstnär dra nytta av denna digitala nyhet? 

I mars 2021 såldes en av de första NFTs på auktion; ett digitalt collage “Everydays: The First 5000 Days” av konstnären Beeple (Mike Winkelmann). Detta verk såldes av Christie's för 69 miljoner dollar. Sedan dess har NFT-världen exploderat och allt från digitala konstverk, videos på NBA basketbollspelare, GIFs, avatars i videospel och musik säljs för miljontals dollar på den digitala marknaden. 

NFTs öppnar upp för många nya spännande möjligheter för konstnärer att tjäna pengar på digital konst, men hur ser framtiden ut?

Vem är workshopen för? 
Denna workshop är för dig som är yrkesverksam konstnär eller kreatör inom områdena film, musik, scenkonst, bild och form och är intresserad av att lära dig mer om NFTs, hur de fungerar och hur du själv skulle kunna börja jobba med NFTs i din konstnärliga verksamhet. 

Ingen tidigare erfarenhet eller kunskap om NFTs krävs!

 

Workshopledare

Arianna Lindberg 
Arianna har en stor passion för konsten, i alla dess former! Hela sitt liv har hon levt nära konsten med föräldrar som är musiker och farföräldrar som är konstnärer. Idag jobbar Arianna på Hyper Island, och har på senaste tiden fått ett stort intresse för NTFs och hur deras framgång under det senaste året har skapat otroliga möjligheter för yrkesverksamma konstnärer och konstintresserade idag.

Arianna är utbildad inom Konstvetenskap & Ekonomi från Aberdeen University, Skottland, och har en Master i Arts Management och Administration från SDA Bocconi Milano, Italien. Under sin master praktiserade hon på Transit Kulturinkubator, där hon hjälpte till att stötta yrkesverksamma konstnärer och deras verksamheter med sin kunskap.

I januari 2022 börjar Arianna arbeta på Konstnärsnämnden och fortsätter sin resa med att ägna sin karriär åt att stödja professionella konstnärers arbete, utveckling och internationella möjligheter. 

 

Workshopen arrangeras av Transit Kulturinkubator och finansieras av Kulturrådet.

 

Synpunkter?