Välj datum

Vertavokvartetten

Sigfridskyrkan / Lidköping

lör 13 nov 2021 kl 17.00 – AVSLUTAD

Vertavokvartetten betraktas internationellt som en av de mest betydande stråkkvartetter som spelar idag. De fyra damerna som bildar kvartetten är Öyvor Volle, violin, Annabelle Meare, violin, Berit  Cardas, viola och Björg Lewis, cello. Kvartetten som haft samma besättning i 35 år spelar på alla större betydelsefulla scener runt om i världen. De turnerar mycket i Europa men också i USA och Japan. 2013 var de inbjudna att spela vid Aldeburgh-festivalen. Under resans gång har de samlat på sig de flesta tänkbara priser och utmärkelser och åtskilliga Grammisar. De har erhållit Norges högsta musikaliska utmärkelse Grieg-priset. För deras tolkningar av Debussy och Grieg erhöll de utmärkelsen Diapason d´Or.

Deras dynamiska och djupt reflekterande spelningar fängslar publiken. De bemästrar självklart standardrepertoaren inom sitt område, men Vertavokvartetten har även utfört  många gränsöverskridande projekt inom jazz och världsmusik samt koncentrerat sig mycket på nutida musik.

Samarbeten spelar en stor roll i kvartettens konsertliv. De har bl.a. spelat med Jean-Yves Thibaudet, Leif Ove Andsnes, Lambert Orkis, Steven Kovacevich, Håkan Hardenberger, Martin Fröst, Sabine Meyer och Isabelle van Keulen.

 

PROGRAM

Beethoven. Heiliger Dankgesang från stråkkvartett Opus 132

Sibelius: Voces Intimae stråkkvartett Opus 56

Beethoven: stråkkvartett Opus 74

 

Synpunkter?