Välj datum

James Yorkston & The Second Hand Orchestra

Favorit i repris! Fast kanske blir det inget repriserande alls utan istöllet: Favorit med nytt i bagaget!

Den briljante skotske artisten James Yorkston är en av de allra främsta nutida brittiska folkartisterna som ständigt söker nya vägar för sina intrikata sånger. Sist han spelade i Sverige så var det just på Pygméteatern våren 2019. 

Med the Second Hand Orchestra som förband. Det blev en utsåld fantastisk kväll som DN gav högsta betyg och Yorkston och den svenska instrumentalorkestern fattade genast tycke för varandra och avslutade hans set tillsammans. Dagarna efter det så stannade James kvar i Stockholm och tillsammans med producenten Karl Jonas Winqvist så bokade dom in sig i en studio för att fånga upp Yorkstons nya låtar med the Second Hand Orchestra som kompband. Det resulterade i hyllade albumet ”THE WIDE, WIDE RIVER” som gavs ut i våras på brittiska etiketten Domino.

Efter att deras gemensamma UK-turné nu flyttats fram och skjutits upp ett antal gånger pga rådande läget, så har dom nu bestämt sig för att göra en uppföljare. 

Så under denna vecka är James i Stockholm för att spela in ett nytt album tillsammans med the Second Hand Orchestra. Och inspelningssessionerna kommer att krönas med denna avslutande konsert där allt kan hända. Varmt välkommen!

Köp biljetter
Synpunkter?