Välj datum

Porträttet med Anders Hall - en kväll med musik & samtal

Stallet, Stenegård / Järvsö

tor 25 nov 2021 kl 19.00 – AVSLUTAD

Porträttet är titeln på en serie kvällar med musik och samtal på Stallet, Stenegård, Järvsö. Lokala musikprofiler samtalar med Maria Berndes och Johanna Bölja Hertzberg och framför musik som betyder mycket för dem. Vi får lära känna människan bakom musiken och lyssna till ett samtal om inspiration och drivkraft, ett samtal som förstås varvas med musik! Arrangörer är Studieförbundet Bilda i samverkan med Stenegård, med stöd av Hälsinglands Sparbank. Denna kväll möter vi ANDERS HALL - spelman, folkmusiker och hemmansägare!

Spelmannen Anders Hall föddes i Arbrå men är nu bosatt i Järvsö. Fiolen har funnits med sedan barnsben då han lärde sig spela i Bollnäs Kulturskola och har sedan dess varit en dörröppnare som har tagit honom till många spännande platser, både geografiskt, socialt och musikaliskt. Under uppväxten var det spelmansmiljön i hälsingland som inspirerade honom att satsa på musiken och 2007 blev han musiker på heltid. Han har sen dess hunnit turnéra världen runt med sina grupper, idag hörs han framförallt i SVER och The Nordic Fiddlers Bloc. Med förmågan att nå fram till lyssnaren och fläta ihop gammalt traditionsspel med nyskapande idéer och uttryck är han en efterfrågad musiker. Anders har även jobbat som producent och kurshållare inom musikgenren.

Möt Anders Hall under en timme där han spelar utvalda låtar och i ett personligt porträtt berättar om vad som driver och inspirerar honom. Hur ser han på skapandet, vad har format honom som musiker, vilka vägval har lett honom fram till idag? Vi får lära känna människan bakom musiken och lyssna till ett samtal om inspiration och drivkraft, ett samtal som förstås varvas med musik!

Samtalsledare: Johanna Bölja Hertzberg

Entré: 100 kr.
Biljett förbokas på www.kulturbiljetter.se

Arrangör: Stenegård och Studieförbundet Bilda med stöd av Hälsinglands sparbank.

Synpunkter?