Välj datum

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian

Välkommen till Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian! En deltagande dansföreställning som utgår ifrån vår favoritdans, den populära iranska dansformen baba karam.

Tre performers och en DJ bjuder upp dig till dans och en lyssning på queera dansminnen, i ett rum inspirerat av separatistiska fester där alla får möjlighet att dansa för och med varandra.

Verket är också en hyllning till de två tongivande och välkända amerikanskiranska koreograferna Jamileh och Mohammad Khordadian, som inspirerat miljontals runt om i världen att dansa baba karam. De har med sina viktiga arbeten förskjutit gränserna för vad dans kan göra och betyda för människor, och hur dans skapas i diaspora. 

Med den här föreställningen bjuder vi in dig till ett rum för dans och gemenskap som ställer frågor om och omkullkastar traditioner och normer inom dansfältet och västerländska sceniska presentationer. Genom den populära dansformen baba karam, i vilken queera begär alltid är närvarande, vill vi också utforska drag och maskuliniteter utifrån ett perspektiv som nödvändigtvis inte reproducerar de sanningar vi tar för givna inom en vit dragtradition.

Alla filmer som visas under festivalen har antingen engelskt tal eller engelska undertexter. Åldersgärns 15 år.

Cinema Queer följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och anpassar biljettförsäljningen därefter. Kom gärna i god tid inför visningen för att undvika trängsel. Om du känner dig sjuk eller visar symptom ber vi dig stanna hemma. 

 

Köp biljetter
Synpunkter?