Välj datum

Mining III

Stripa gruvmiljö / Guldsmedshyttan

fre 6 aug 2021 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2021.

Premiär för tredje delen av Mining i Stripa Gruvmiljö. Kompositören och musikern Mattias Risberg har den här gången tagit med sig 10 st musiker i bandet. De är några av landets allra mest framstående musiker inom jazz, impro, art-rock och nutida konstmusik. Bandet består av: Eva Lindal, Jennie Abrahamson, Dan Berglund, Josefin Runsteen, David Stackenäs, Stina Hellberg Agback, Sten Sandell, Fredrik Ljungkvist, Per Texas Johansson, Jon Fält.

Stripa Gruva är en av Sveriges bäst bevarade gruvmiljöer från 1900-talet och kommer vara spelplatsen för den här konserten.  Under sensommaren och hösten 2021 kommer gruppen Mining att uruppföra och turnera med tredje och sista delen i trilogin om gruvdriften i Människan, Bergslagen och Världen, komponerad av bandledaren Mattias Risberg.

Ensemblen är för denna turné utökad från sju till elva musiker, bl.a tillkommer harpa, oboe och recitation. Orkestern kommer att följa järnets väg från gruvdistrikten i Bergslagen, där de konserterar i gamla gruv- och postindustriella miljöer, via mälardalen för att avsluta turnén på Fasching i oktober under Stockholm jazzfestival. I ensemblen ingår några av landets allra mest framstående musiker inom jazz, impro, art-rock och nutida konstmusik.

 

 

Med stöd från Musikverket

Synpunkter?