Välj datum

Folkmusik "Sommarlåt" med Olov Johansson och Anders Bromander

Låtspel, barockorgel och jazz i tätt samspel

Olov Johansson, känd från en av Sveriges mest inflytelserika folkmusikgrupper Väsen, är Sveriges kanske främste nyckelharpsspelman. Han har tagit sin musik över hela världen och mottagit Zornmärket i guld, den finaste utmärkelse man kan få som spelman i Sverige.

Anders Bromander är en mångsidig pianist, organist och arrangör som har verkat i många musikaliska sammanhang i Uppsala med omnejd, såsom i Omniband och Trio con X med flera.

Olovs kärnfulla, svängiga låtspel på nyckelharpa tillsammans med Anders fantastiska arrangemang och lyhörda spel på barockorgel och piano har vuxit ihop och förfinats under många år. Det är svängigt, mäktigt, finstilt, överraskande och fyllt av humor.

Låtarna är en blandning av nya kompositioner och gamla låtar som de har spelat länge tillsammans, några som de har spelat in tidigare i större ensembler. Det är också en blandning av traditionella låtar ur framför allt den uppländska låtskatten och nykomponerad musik med inspiration från andra håll.

Föreställningens längd är cirka  90 minuter, ingen paus.

OBS! Antal platser m m påverkas av gällande Covid-19-restriktioner, se Kulturföreningens hemsida www.rasbokultur.nu för aktuell information om eventuella förändringar!

 

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?