Välj datum

Musik i Unnaryds Hembygdspark - Cats and Dinosaurs 29 juli

Unnaryds Hembygdspark / Unnaryd

tor 29 jul kl 19.00 – AVSLUTAD

Cats and Dinosaurs - feel the sting of the left wing swing!
Det vänsterfeministiska swingkollektivet Cats and Dinosaurs blandar enligt egen utsago den objektivt bästa musikstilen med den objektivt bästa politikstilen. Resultat: dansfest! Deras fötter är stadigt planterade i swingtraditionens radikala bakvatten och deras musikaliska ledstjärna är alltid svänget och lekfullheten. Flera av medlemmarna är själva lindy hop-dansare, och deras sound har slipats fram under oräkneliga timmar i svettiga dans-lokaler.

På repertoaren har swingklassikerna konkurrerats ut av den egna
plakatpolitiska sångskatten med låtar som "Jobba mindre!", "I nättrollets sal" och "Male Privilege". Med en tonårspunkares nakna intensitet och en bluestants sargade hjärta besjunger dom allt utom kärlek, från arbetskritik och praktisk marxism till antirasism och feministisk teori. Sedan valdagen 2014 har Cats and Dinosaurs kuskat land och rike runt med sin unika liveshow, och
fått en ständigt växande skara dedikerade fans. Deras konserter är en surrealistisk blandning av jazzkabarét, punkkällare, 1 maj-tal och Allsång på Skansen. Inte minst har de gjort sig kända för sina engagerande mellansnack som med både humor och sylvass samhällskritik lämnar få oberörda.

Lyssna och titta här:
https://open.spotify.com/track/0kxn32zktCVj9qQf7uwzEx...

https://www.youtube.com/channel/UCazs_tIQJAZ3QuMlmnw8jzg

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?