Välj datum

Hagberg & Landgren

Rönnells Antikvariat / Stockholm

tor 7 okt 2021 kl 19.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i oktober 2021.

Hagberg & Landgren utforskar och utvecklar improvisationer med utgångspunkt i gregorianska sånger, koraler, samtida musik och egna originalkompositioner. Ett unikt möte mellan två improvisationstraditioner uppstår denna kväll på Rönnells. 

Anders Hagberg och Johannes Landgren är två internationellt etablerade musiker med olika musikalisk bakgrund, Hagberg i jazz och världsmusik (bl.a. ensemblen Melodic Melange) och Landgren i den klassiska musiken. Med öppenhet och lyhördhet förenas de i ett gemensamt uttryck där improvisationens spontanitet gör varje konsert unik. Deras rika melodiska och klangliga värld tar sin, som sagt, utgångspunkt i musik med tidlösa melodier som folkliga koraler, medeltida gregorianik och visor i ett gränsland mellan jazz, folkmusik och kammarmusik. Duons senaste album, Där du går (2018) har fått lovord i pressen.
”Magiskt är bara förnamnet!” (Kulturbloggen)
”Transcendens är ett centralt begrepp som, får relevans i det gränsöverskridande mötet mellan Hagberg och Landgren”. (Orkesterjournalen)
”Musik så lugn att det mest förhärdade hjärta måtte mjukna, det fortast rusande stillna...så skör att man hör de allra skiraste tonerna falla med sina spröda vingar och upplösas i evigheten.” (Lira)

Synpunkter?