Välj datum

Duo Nadin och Cassius

Rönnells Antikvariat / Stockholm

tor 23 sep 2021 kl 19.00 – AVSLUTAD

En helt ny duo - Nadin Al Khalidi och Cassius Lambert möts och får influenser från olika delar världen att sammanstråla. Med texter på arabiska och en sättning som innehåller gitarr, mandol, sång och bas är detta något som inte bör missas.

Nadin Al Khalidi föddes i Bagdad och växte upp både där och i Kairo. Hon studerade klassisk musik och violin vid Musikskolan i Bagdad. Hon flydde från Irak år 2001 och sedan dess bor hon och verkar i Sverige. Internationellt är Nadins sångtexter och röst kända med sin grupp Tarabband som har en stor publik i bl a Egypten, Irak, Jordanien samt Nordafrika. Nadin vann 2014 pris för “årets traditionsbärare” vid Folk och Världsmusikgalan. Nationellt har hon turnerat över hela sverige med bl a Tarabband, skolföreställningar och offentliga konserter.

Cassius Lambert är en svensk/etiopisk basist och kompositör från Abbekås. Han har studerat vid Skurups Folkhögskola och Rytmiska musikkonservatoriet i Köpenhamn. Han turnerar nationellt och internationellt med grupper som Tarabband, CB3 och med sina 2 egna projekt Cassius Lambert Orchestra och Cassius Lambert Solo. Som instrumentalist är han mest känd för sin okonventionella och unika ingång till Elbasen.

Synpunkter?