Välj datum

Musikalen Pinocchios äventyr

Musikalen om Pinocchios äventyr börjar med en magisk bit trä som landat utanför snickare Antonios hus. Vem har ställt det här och varför? Snickaren blir skeptisk och ger bort det till sin fattige vän Geppetto, som bestämt sig för att snida en marionett. Vem kunde ana att dockan skulle få springiga träben och ställa till med så mycket!

Pinocchios äventyr tar oss med på ett svindlande musikaliskt äventyr, där faror och fällor lurar bakom varje hörn. Här får vi möta den gode men ack så temperamentsfulle Geppetto, den lismande Räven med
sin vapendragare Katten, Teaterdirektören som eldar dockor och så Fén, som har ett vakande öga över alla i byn. Pinocchio är dockan som längtar efter att få  bli en riktig pojke, men hur ska han kunna bli det?

Historien följer Carlo Collodis berättelser om den lille trädockan Pinocchio (Le avventure di Pinocchio), som ursprungligen skrevs som en följetong i ett månadsmagasin år 1881-1883 och består av 36 berättelser.

Wall & Vivien Kulturproduktion i samarbete med Håbo kommun och Skoklosters slott sätter i år upp musikalen Pinocchios äventyr. Wall & Vivien Kulturproduktion har lång erfarenhet av sommarteater och har genom åren producerat både barnteater och Shakespeareföreställningar, allt från Bröderna Grimms sagor till Hamlet, vid Gripsholms Slott, Häringe Slott & Steninge Slott. I år välkomnar de stolt publiken till det anrika barockslottet vid Mälarens strand: Skoklosters Slott.

Föreställningen spelas utomhus och ställs in vid regn, biljetten gäller då annan föreställningsdag (litet duggregn är dock inget hinder). Medtag gärna värmande filt vid kyliga dagar och regnponcho vid ostadigt väder.

VÄLKOMNA!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Medverkande:

MATHEO LINDBERG VIVIEN

Matheo inledde sin sångarbana på Stockholms Gosskör och scendebuterade 2019 som sångsolist i Opera på Skärets Trollflöjten, 12 år gammal. Han har sjungit Miles i The Turn Of the Screw samt i Dichterliebe på Folkoperan och i 2020 sjöng han i Snödrottningen på Kungliga Operans scen. Matheo går musikalutbildning på Alhankos dansskola och han går i Adolf Fredriks musikklasser.

PETER GRÖNING

Peter är skådespelare, operasångare och musikalartist, utbildad på Operahögskolan. Sedan 1983 har vi sett Peter gestalta roller i bl.a. Les Misèrables, Sound of Music, Jesus Christ Superstar, Cabaret, Sweeney Todd, Rhenguldet, Som Ni Vill Ha Det, Carmina Burana, Röda Nejlikan Annie, Tosca, och Parsifal. Peter har också medverkat i ett trettiotal film och TV-produktioner.

KARIN FRÖLÉN

Efter studier på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan väntade en karriär som operasolist på Kungliga Operan och Folkoperan. Karin sjöng sig vidare till Tyskland, Österrike och USA, i roller som Pamina och Nattens Drottning i Trollflöjten, titelrollen i La Traviata m.fl. Karin har medverkat som musikalartist vid bl.a. Helsingborgs stadsteater och hon sjunger i Jazztrion Karin & Co.

DAVID WALL

David är verksam som regissör och skådespelare inom teater, film och TV. David har producerat
och regisserat sommarteater sedan 1994 på Långholmen, Häringe Slott, Steninge Slott, Gripsholms Slott m.fl. David har gestaltat roller som Richard III, MacDuff och Köpmannen i Köpmannen från Venedig. Just nu är han aktuell i TV-serien Sommaren med Släkten och i långfilmen Vitt Skräp.

ELVIRA WALL

Elvira har medverkat i ett flertal kortfilmer samt spelat huvudroller i olika skoluppsättningar. Under åren 2014-2016 spelade hon Martha Cratchit i En Julsaga av Dickens på Häringe Slott. 2021 utexaminerades hon från Kulturamas teaterlinje. 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Dramatisering: Barbro Vivien

Manus: Barbro Vivien & David Wall

Regi: David Wall

Musikarrangemang: P-O Nilsson

Musikansvarig: Karin Frölén

Kostym: Margaretha Julle

Producenter: Stefan F Lindberg & Barbro Vivien

Affischbild & dekor: Junie Lindberg Vivien

Scenograf: Stefan F Lindberg

Scenografiassistenter: Emelia Boström, Mia Kerry, Timmy Laderman, Oscar Lund, Jesper Rosenhall

Ljudtekniker: Jojje Tjärnheden

Statister och publikvärdar: Kevin Borell, Jonna Cederholm, Emmy Kuronen

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS!

Samarbetspartners: 

Kulturrådet, Håbo kommun, Skoklosters slott, Skoklosters Slotts Vänner & Vuxenskolan Stockholm

Sponsorer:

Bulls Graphic, AB Karl Hedin, Renta Maskinuthyrning i Bålsta.

 

 

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?