Välj datum

Musikalen Pinocchios äventyr

Skoklosters slott / Skokloster

tor 1 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
fre 2 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
lör 3 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 4 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
tor 8 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
fre 9 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 11 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
tor 15 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
fre 16 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
lör 17 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 18 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
tor 22 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
fre 23 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
lör 24 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 25 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
tor 29 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
fre 30 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
lör 31 jul 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
sön 1 aug 2021 kl 14.00 – AVSLUTAD
Det här evenemanget avslutades i augusti 2021.

Musikalen om Pinocchios äventyr börjar med en magisk bit trä som landat utanför snickare Antonios hus. Vem har ställt det här och varför? Snickaren blir skeptisk och ger bort det till sin fattige vän Geppetto, som bestämt sig för att snida en marionett. Vem kunde ana att dockan skulle få springiga träben och ställa till med så mycket!

Pinocchios äventyr tar oss med på ett svindlande musikaliskt äventyr, där faror och fällor lurar bakom varje hörn. Här får vi möta den gode men ack så temperamentsfulle Geppetto, den lismande Räven med sin vapendragare Katten, Teaterdirektören som eldar dockor och så Fén, som har ett vakande öga över alla i byn. Pinocchio är dockan som längtar efter att få  bli en riktig pojke, men hur ska han kunna bli det?

Historien följer Carlo Collodis berättelser om den lille trädockan Pinocchio (Le avventure di Pinocchio), som ursprungligen skrevs som en följetong i ett månadsmagasin år 1881-1883 och består av 36 berättelser.

Wall & Vivien Kulturproduktion i samarbete med Håbo kommun och Skoklosters slott sätter i år upp musikalen Pinocchios äventyr. Wall & Vivien Kulturproduktion har lång erfarenhet av sommarteater och har genom åren producerat både barnteater och Shakespeareföreställningar, allt från Bröderna Grimms sagor till Hamlet, vid Gripsholms Slott, Häringe Slott & Steninge Slott. I år välkomnar de stolt publiken till det anrika barockslottet vid Mälarens strand: Skoklosters Slott.

Föreställningen spelas utomhus och ställs in vid regn, biljetten gäller då annan föreställningsdag (litet duggregn är dock inget hinder). Medtag gärna värmande filt vid kyliga dagar och regnponcho vid ostadigt väder.

VÄLKOMNA!

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Medverkande:

MATHEO LINDBERG VIVIEN - Pinocchio

Matheo inledde sin sångarbana på Stockholms Gosskör och scendebuterade 2019 som sångsolist i Opera på Skärets Trollflöjten, 12 år gammal. Han har sjungit Miles i The Turn Of the Screw samt i Dichterliebe på Folkoperan och 2020 sjöng han i Snödrottningen på Kungliga Operans scen. Matheo går musikalutbildning på Alhankos dansskola och han går i Adolf Fredriks musikklasser.

PETER GRÖNING - Geppetto

Peter är skådespelare, operasångare och musikalartist, utbildad på Operahögskolan. Sedan 1983 har vi sett Peter gestalta roller i bl.a. Les Misèrables, Sound of Music, Jesus Christ Superstar, Cabaret, Sweeney Todd, Rhenguldet, Som Ni Vill Ha Det, Carmina Burana, Röda Nejlikan Annie, Tosca, och Parsifal. Peter har också medverkat i ett trettiotal film och TV-produktioner.

KARIN FRÖLÉN - Fén

Efter studier på Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan väntade en karriär som operasolist på Kungliga Operan och Folkoperan. Karin sjöng sig vidare till Tyskland, Österrike och USA, i roller som Pamina och Nattens Drottning i Trollflöjten, titelrollen i La Traviata m.fl. Karin har medverkat som musikalartist vid bl.a. Helsingborgs stadsteater och hon sjunger i Jazztrion Karin & Co.

DAVID WALL - Räven

David är verksam som regissör och skådespelare inom teater, film och TV. David har producerat
och regisserat sommarteater sedan 1994 på Långholmen, Häringe Slott, Steninge Slott, Gripsholms Slott m.fl. David har gestaltat roller som Richard III, MacDuff och Köpmannen i Köpmannen från Venedig. Just nu är han aktuell i TV-serien Sommaren med Släkten och i långfilmen Vitt Skräp.

ELVIRA WALL - Katten

Elvira har medverkat i ett flertal kortfilmer samt spelat huvudroller i olika skoluppsättningar. Under åren 2014-2016 spelade hon Martha Cratchit i En Julsaga av Dickens på Häringe Slott. 2021 utexaminerades hon från Kulturamas teaterlinje. 

MARGARETHA JULLE - Kostymör

Margaretha har i 20 år varit verksam som kostymör och designer för många av Sveriges främsta artister. Under 10 års tid har Margaretha bl.a. designat kostym till alla Alcazars framträdanden. Hon har utöver teater och musikal också designat och producerat kreationer till ett 40-tal nummer i Melodifestivalen. Senast såg vi hennes design i Masked Singer på TV4, där Margaretha tillverkade 150 danskostymer.  

P-O NILSSON - Musiker/Kompostiör
P-O Nilsson har varit verksam vid Helsingborgs Stadsteater under många år och skrivit flera musikaler, bl.a. Nils Holgersson, Pelle Erövraren och nu senast Äppelkriget. Som frilansmusiker har han turnerat med sångare som Bobby Kimball & Fergie Fredriksen från Toto, Bill Champlin från Chicago och Steve Augeri från Journey. P-O behärskar flera olika instrument och är verksam som musikproducent, kompositör och musiker.

BARBRO VIVIEN - manusförfattare

Barbro Vivien har varit verksam inom teatern som skådespelare, regissör och producent i 20 år men är också utbildad bildjournalist. Barbro har medförfattat ett flertal böcker och hon har regisserat kortfilmer, där hon prisats för sin suggestiva kortfilm om sjömän, Heroes of the Sea. Med en kandidatexamen i psykologi och ett stort intresse för existentiella frågor, har Barbro skrivit en handfull pjäser som ofta djupdyker i mellanmänskliga och universella frågeställningar.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Originalberättelse: Carlo Collodi

Dramatisering & manuskript: Barbro Vivien

Medförfattare: David Wall

Regi: David Wall

Musiker & kompositör: P-O Nilsson

Repetitör: Karin Frölén

Kostymör: Margaretha Julle

Producenter: Stefan F Lindberg & Barbro Vivien

Affischbild & dekormåleri: Junie Lindberg Vivien

Scenograf: Stefan F Lindberg

Scenografiassistenter: Emelia Boström, Mia Kerry, Timmy Laderman, Oscar Lund, Jesper Rosenhall

Ljudtekniker: Kevin Borell

Statister och publikvärdar: Jonna Cederholm, Emmi Kuronen

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

STORT TACK TILL VÅRA SPONSORER & SAMARBETSPARTNERS!

Samarbetspartners: 

Kulturrådet, Håbo kommun, Skoklosters slott, Skoklosters Slotts Vänner, Vuxenskolan Stockholm

Sponsorer:

Bulls Graphics, AB Karl Hedin, Renta Maskinuthyrning i Bålsta, Big Image, Färg & Badrumsbutiken i Bålsta, HusmanHagberg Upplands-Bro/Håbo, Enköpings Musikklubb, Torstuna hembygdsförening, Statens Fastighetsverk

 

 

Synpunkter?