Välj datum

VISBY WALK

Kyrkberget / Innerstaden

tis 3 aug kl 10.00 – AVSLUTAD
tis 3 aug kl 14.00 – AVSLUTAD
ons 4 aug kl 10.00 – AVSLUTAD
ons 4 aug kl 14.00 – AVSLUTAD
lör 7 aug kl 10.00 – SLUTSÅLT

Visby walk handlar om att se platser i staden på nya sätt och om spänningen i att kunna bli främmande inför det vardagliga. I hörlurar leds publiken genom Visby genom enkla instruktioner. De blir själva en del av föreställningen genom att lyssna, röra sig och fantisera. Tillsammans undersöker vi nya sätt att möta staden och dess historia. 

I hörlurarna finns en röst och 3-dimensionellt ljudlandskap som skärmar av från yttervärlden. Visby walk är en sinnlig, estetisk och gemensam upplevelse som ställer filosofiska frågor om hur vi människor uppfattar och tar till oss världen: om osynliga skeenden från historien som idag påverkar våra liv. Om vad vi gör med staden och vad staden gör med oss. 

Publiken kommer att uppleva saker och händelser som inträffar i staden idag, för länge sen och just bara i det ögonblick när dom passerar. I audiowalken byggs upplevelsen upp i mellanrummet mellan platsen, verket och den enskilda besökaren i ett gemensamt virtuellt utrymme som gör varje föreställning är unik. 

Föreställningslängd: 1 timme
För alla från 12 år. 
 

En produktion av Teaterambulansen, Johanna Karlsson och Theodor Ryan

​Ljud: Tim Bishop
Medverkande: Marta Andersson-Larson
Konstnärlig ledare, Teaterambulansen: Irene Duckert

Projektet genomförs med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Riksantikvarieämbetet, Gotlands Museum, Gotlandsfonden, DBW och Region Gotland. 

Köp biljetter

Kommentera gärna! Vill du nå Kulturbiljetter så hör istället av dig på 08-50 25 40 80 eller info@kulturbiljetter.se.

Synpunkter?